Spiegel: Η Μέρκελ θα έχει σοβαρό πρόβλημα με το κόμμα της αν φέρει τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα - iefimerida.gr

Spiegel: Η Μέρκελ θα έχει σοβαρό πρόβλημα με το κόμμα της αν φέρει τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στιγμή που όλοι οι... παίκτες γύρω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων κοιτούν προς τη μεριά της Άνγκελα Μέρκελ να δώσει μια λύση στην παρτίδα, η ίδια κοιτάζει τους... δικούς της και βλέπει μόνο αντιδράσεις.

Για το εσωκομματικό παιχνίδι που έχει ξεκινήσει να φουντώνει, γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, σημειώνοντας πως τα πράγματα για την Καγκελάριο δεν θα είναι εύκολα. Αν φέρει στο Βερολίνο μια πρόταση που θα περιλαμβάνει τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, τότε θα δει με τα μάτια της τις αντιδράσεις που ήδη έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Όχι μόνο στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, αλλά και το αδελφό (των Χριστιανοκοινωνιστών) που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα πολύ σκληρή στάση.

Απερίφραστη απόρριψη

Το Spiegel αναφέρει πως σημαίνοντα στελέχη του κόμματός της Μέρκελ έχουν εκφράσει απερίφραστα τη θέση για απόρριψη ενός τρίτου πακέτου για την Ελλάδα. «Η Ελλάδα είπε όχι», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του CSU, Andreas Scheuer, στην εφημερίδα Bild, προσθέτοντας: «Όχι σημαίνει για εμάς όχι στις διαπραγματεύσεις και όχι στο πακέτο βοήθειας».

Ο Scheuer το Σαββατοκύριακο ήταν ιδιαίτερα καυστικός όταν με ένα μήνυμα στον λογαριασμό του στο twitter έγραψε: "Kali nichta, Hellas - Gute Nacht, Griechenland! Τώρα παίρνετε έναν τελείως δύσκολο δρόμο. Ο Τσίπρας και η αριστερή του κυβέρνηση είπε ψέματα στον κόσμο βαυκαλιζόμενος ότι μπορεί κανείς να μείνει στο ευρώ χωρίς μεταρρυθμίσεις». «Οι αριστεροί εκβιαστές και λαοπλάνοι όπως ο Τσίπρας δε θα τα καταφέρουν με τη βρώμικη εκστρατεία τους». Η μετριοπάθεια δεν είναι στις αρετές του, σχολιάζει το Spiegel.

Να σταματήσει το πείραμα

Παρόμοιες ήταν όμως και οι αντιδράσεις του Peter Ramsauer, επικεφαλής της επιτροπής οικονομίας της Bundestag: Η ψήφος των Ελλήνων στο δημοψήφισμα των Ελλήνων πρέπει αναγκαστικά να ερμηνευθεί ως «όχι σε οποιοδήποτε είδος νέου πακέτου βοηθείας», είπε. Ο πρόεδρος της επιτροπής μεσαίας τάξης του CDU, Christian von Stetten (CDU), απαίτησε επίσης να σταματήσει το «πείραμα με τους απρόθυμους για μεταρρυθμίσεις Έλληνες στην ευρωζώνη». Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, Hans-Peter Friedrich, προειδοποίησε, ότι ο φόβος και η αναποφασιστικότητα των ευρωπαϊκών κρατών και των προέδρων των κυβερνήσεων είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το ευρώ.

Ο υπουργός οικονομικών της Βαυαρίας, Markus Söder, επανέλαβε την απαίτησή του για μία έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη: «Ο ειλικρινής και συνεπής δρόμος θα ήταν το Grexit» είπε στην εφημερίδα "Passauer Neuen Presse". Όλα τα υπόλοιπα, συνέχισε, «δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα μέχρι τώρα».

Η Ελλάδα έκανε σαφές ότι θέλει ένα «μοντέλο διαφορετικό από την Ευρώπη». Το ευρωπαϊκό μοντέλο είναι «λεφτά για μεταρρυθμίσεις» το ελληνικό είναι «λεφτά χωρίς μεταρρυθμίσεις κι αυτό παραβιάζει τον θεμελιώδη χαρακτήρα του ευρώ», είπε ο Söder.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ