Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ ως τον Οκτώβριο, ή μόνιμος; - iefimerida.gr

Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ ως τον Οκτώβριο, ή μόνιμος;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέλος εποχής για τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εγκατέλειψε χθες το απόγευμα το γραφείο του στη Συγγρού, παραδίδοντας στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε στο γραφείο του από πολύ νωρίς και δέχτηκε πολλούς βουλευτές της ΝΔ και δεκάδες στελέχη που έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ήταν πολύ ήρεμος και ψύχραιμος, «έφυγε ένα βάρος από πάνω του και πήρε τη μεγάλη ευθύνη της αποχώρησης, μετά το δημοψήφισμα» έλεγαν. Παρέδωσε στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ορίζοντάς τον αντιπρόεδρο, όπως ορίζει το καταστατικό, και μεταβατικό αρχηγό της ΝΔ και αποχώρησε.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για την αξιωματική αντιπολίτευση επικεφαλής της παράταξης, με πολλούς δελφίνους για την ηγεσία του κόμματος. Εμπειρος πολιτικός, με μακρά διαδρομή στη ΝΔ, συγκαλεί σήμερα το απόγευμα το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο με διευρυμένη σύνθεση αλλά και με τη συμμετοχή των συντονιστών των τομέων, ώστε να τους ενημερώσει για τη σύσκεψη στο Προεδρικό και να χαράξουν τα επόμενα βήματά τους στα πλαίσια της αντιπολιτευτικής στρατηγικής του κόμματος.

Τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα έως την Παρασκευή, ο κ. Μεϊμαράκης ετοιμάζεται να συγκαλέσει και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ώστε να νομιμοποιηθεί πολιτικά η προεδρία του μέσα από μια ψηφοφορία, καθώς δεν προβλέπεται από το καταστατικό ο ορισμός του στη θέση αυτή από τον Αντώνη Σαμαρά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ δεν μπορεί να γίνει μέσα στο καλοκαίρι και θα διεξαχθεί κατά πάσα πιθανότητα τον προσεχή Οκτώβριο, ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει τη φιλοδοξία να παραμείνει στο τιμόνι του κόμματος και οι κινήσεις του θα κριθούν από την πορεία των εξελίξεων, λένε όσοι συνομιλούν μαζί του.

Την ίδια ώρα συνωστίζονται οι δελφίνοι για την ηγεσία, οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει παρασκηνιακά μάχη επιρροής. Τα ονόματα που ακούγονται για την ηγεσία της ΝΔ είναι τα εξής:
Κυριάκος Μητσοτάκης, Μάκης Βορίδης, Αδωνις Γεωργιάδης, Νίκος Δένδιας, Ολγα Κεφαλογιάννη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ