Βαλς: Υπάρχει βάση για συμφωνία -Θα βοηθήσουμε, αρκεί η Αθήνα να αναλάβει τις ευθύνες της - iefimerida.gr

Βαλς: Υπάρχει βάση για συμφωνία -Θα βοηθήσουμε, αρκεί η Αθήνα να αναλάβει τις ευθύνες της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σημερινό Eurogroup και η Σύνοδος Κορυφής θα δείξουν αν υπάρχει έδαφος συνεννόησης και βάση συμφωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές της.

Μέσα στο γενικό κλίμα απαισιοδοξίας, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, μιλώντας στο ραδιόφωνο του RTL, επισήμανε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει βάση για μια συμφωνία και έδειξε πως η χώρα του θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ. Είναι χαρακτηριστική, δε, η δήλωσή του ότι η διαγραφή χρέους δεν είναι, πλέον, θέμα ταμπού. Κάτι για το οποίο η Γερμανία εξακολουθεί να έχει διαφορετική άποψη.

«Ο Τσίπρας πρέπει να δεσμευτεί για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, αλλά και η Ευρώπη δεν πρέπει να πάρει αποφάσεις που θα τη θέσουν γεωπολιτικά σε κίνδυνο σε μια εξαιρετικά ασταθή περιοχή», κατέληξε ο κ. Βαλς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ