O δισεκατομμυριούχος Ρος προβλέπει: Δεν θα έχουμε δράματα -Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ - iefimerida.gr

O δισεκατομμυριούχος Ρος προβλέπει: Δεν θα έχουμε δράματα -Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γουίλμπουρ Ρος δεν αποδέχεται τον όρο «ελληνικό δράμα» - τουλάχιστον για την οικονομία. Θεωρεί πως η κατάσταση στην Ελλάδα δεν θα καταλήξει σε μια τραγωδία, αν και φλερτάρει με το «είδος».

Μιλώντας στο CNBC, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής αναφέρει: «Νομίζω πως η συμφωνία θα είναι περίπου όμοια με εκείνη που είχε παρουσιάσει ο κ. Γιούνκερ πριν διακοπούν οι συνομιλίες. Και νομίζω αν υπάρξει κάποια μεγάλη διαφοροποίηση, αυτή θα έχει να κάνει με κάποιας μορφής αποδοχή, από πλευράς των πιστωτών, ως προς το θέμα του χρέους. Ωστόσο, μην περιμένετε ριζοσπαστικές αλλαγές σε σχέση με αυτό που παρουσιάστηκε στο τραπέζι πριν από το δημοψήφισμα».

Κατά τον κ. Ρος δεν τίθεται θέμα αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ: «Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ξεκάθαρα πως η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμούν να παραμείνουν στο ευρώ. Από την άλλη, είναι επίσης σαφές πως δεν θέλουν άλλη λιτότητα. Αυτά τα δύο δεν μπορούν να πάνε μαζί, όμως, ακόμη και η ψήφος στο πρόσφατο δημοψήφισμα δεν ήταν μια πρόταση εξόδου από το ευρώ και ο κ. Τσίπρας κατέστησε σαφές πως δεν ούτε κι εκείνος έχει πρόθεση να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη».

Είμαστε στη μέση του δρόμου

Ο κ. Ρος αναφέρεται στο μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού αμέσως μετά το τέλος του δημοψηφίσματος που έδειξε πως η μεγάλη πλειοψηφία δεν επιθυμεί το πρόγραμμα που προτάθηκε από τους δανειστές. «Είμαστε στη μέση του δρόμου και ελπίζω ο κ. Τσίπρας να κρατήσει την υπόσχεσή του».

Φυσικά, ο Ρος έχει άμεσο ενδιαφέρον για τα ελληνικά πράγματα, καθώς έχει επενδύσει περίπου 1.33 δισεκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό τραπεζικό τομέα (βλ. Eurobank) και ελπίζει πως η επένδυσή του θα αντέξει στο χρόνο και θα του αποφέρει κέρδη.

«Αν υπάρξει συμφωνία δεν νομίζω πως θα έχουμε φαινόμενα bank run. Δεν νομίζω πως μελετάει κανείς αυτό το ενδεχόμενο. Τώρα, αν δεν υπάρξει συμφωνία και καταρρεύσει η ελληνική οικονομία, αυτό θα είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Αλλά, δεν νομίζω πως θα συμβεί κάτι τέτοιο».

Όσο για τον περιβόητο ELA, ο κ. Ρος είπε: «Πάλι, αν υπάρξει συμφωνία, ο ELA θα συνεχίσει να προσφέρεται στις τράπεζες και τα πράγματα θα επιστρέψουν σε μια κανονικότητα. Κάτι που σημαίνει πως θα επιστρέψει και η ρευστότητα στην οικονομία. Δεν μπορείς να έχεις επιτυχημένες τράπεζες, χωρίς αντίστοιχη επιτυχία στην οικονομία. Και δεν μπορείς να έχεις επιτυχημένη οικονομία, δίχως επιτυχημένες τράπεζες. Άρα, η μοίρα του ενός και του άλλου είναι αλληλοεξαρτώμενες».






Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γουίλμπουρ Ρος Ευρωζώνη ELA
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ