Γκουρία (ΟΟΣΑ): Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ -Εστω και με κόστος - iefimerida.gr

Γκουρία (ΟΟΣΑ): Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ -Εστω και με κόστος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πόσο θα κοστίσει, σε μέτρα, μια δυνητική παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ; Ακόμη και ο φόρος είναι βαρύς, για τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, δεν συγκρίνεται με το κόστος που θα πληρώσει αν αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.

Μιλώντας στο Bloomberg, από το Μέξικο Σίτι, παραδέχθηκε πως: «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν στοιχηματίσει υπέρ της παραμονής της Ελλάδας. Άνθρωποι σημαντικοί και έξυπνοι που γνωρίζουν, όπως γνωρίζουμε κι εμείς, ότι υπάρχει ένα κόστος για κάθε λύση. Αλλά δεν γνωρίζουμε το κόστος να μην έχεις καταφέρεις να βρεις μια».

Ο κ. Γκουρία, που έχει συνεργαστεί με τον Αλέξη Τσίπρα στη βάση της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, αναφέρει πως η δική του πρόβλεψη κλείνει υπέρ της παραμονής και όχι υπέρ της χρεοκοπίας και του Grexit. «Αυτό θα είναι το καλύτερο για την Ελλάδα και τους δανειστές της. Όλοι έχουν κάποιους περιορισμούς. Το μυστικό να καταλαβαίνει ο ένας του άλλου τους περιορισμούς».

Για να καταλήξει: «Βλέπω πολλούς να θέλουν να μπουν στο ευρώ, δεν βλέπω κανέναν να θέλει να βγει από αυτό».



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ