Εβδομη ημέρα με capital controls: Τι ισχύει για τράπεζες, αναλήψεις, συντάξεις - iefimerida.gr

Εβδομη ημέρα με capital controls: Τι ισχύει για τράπεζες, αναλήψεις, συντάξεις

Φωτογραφία: Ιntime News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα 60 ευρώ παραμένει το όριο ανάληψης, για όσους έχουν κάρτα, μετά και τη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης να παραταθεί για δυο ακόμη ημέρες η τραπεζική αργία και η επιβολή των capital controls.

Τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας όσο και η πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη επιβεβαίωσαν σε δηλώσεις τους μετά την συνάντηση που είχαν χθες το βράδυ ότι παρατείνεται μέχρι την Τετάρτη η τραπεζική αργία με ό,τι ισχύει ως σήμερα.

Οσον αφορά τους συνταξιούχους, τα τραπεζικά υποκαταστήματα που ήταν ανοιχτά και τις προηγούμενες ημέρες θα ανοίξουν και σήμερα τις πόρτες τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν όσους συνταξιούχους δεν έχουν καταφέρει να πάρουν τα 120 ευρώ από τη σύνταξή τους. Σημειώνεται ότι όσοι συνταξιούχοι την περασμένη εβδομάδα πήρα τα 120 ευρώ από τα γκισέ των τραπεζών δεν μπορούν να πάρουν άλλα, εκτός αν έχουν βγάλει κάρτα ανάληψης, οπότε και μπορούν να βγάζουν 60 ευρώ την ημέρα όπως όλοι.

Ηδη επεξεργάζονται την καινούργια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το τι θα ισχύει από την Πέμπτη και ποιες άλλες τραπεζικές εργασίες μπορούν να απελευθερωθούν – όπως π.χ. το «σπάσιμο» επιταγών.

Αναφορικά με το θέμα που προκάλεσαν οι δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Νάντιας Βαλαβάνη για τις τραπεζικές θυρίδες, οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι δεν τίθεται κανένα θέμα περιορισμού στους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν να παίρνουν και μετρητά από τις θυρίδες τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΤΜ τράπεζες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ