Λαγκάρντ σε Τσίπρα: «Τεχνική βοήθεια, ναι, λεφτά όχι» - iefimerida.gr

Λαγκάρντ σε Τσίπρα: «Τεχνική βοήθεια, ναι, λεφτά όχι»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζοντας τον μαραθώνιο τηλεφωνημάτων προς τους επικεφαλής των Θεσμών, παράγοντες της ΕΕ και ξένους ηγέτες, ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με την Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και τον Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Λαγκάρντ τόνισε στον Πρωθυπουργό ότι το Ταμείο μπορεί να προσφέρει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα, αν χρειαστεί. Σύμφωνα με το πρακτορείο το Bloomberg, διευκρίνισε ωστόσο προς τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα προς την Ελλάδα, λόγω της ληξιπρόθεσμης οφειλής της 30ης Ιουνίου.

Στο τηλεφώνημα με τον Μάριο Ντράγκι, ο πρωθυπουργός συζήτησε το θέμα της ρευστότητας των τραπεζών και ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι είναι ζήτημα άμεσης ανάγκης η άρση των capital controls, σύμφωνα με τα όσα είπε κυβερνητική πηγή στο Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το ΔΝΤ σε μια λιτή ανακοίνωσή του είχε σχολιάσει ότι έλαβε υπόψη του το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που έγινε στην Ελλάδα και πως «είμαστε σε ετοιμότητα να βοηθήσουμε την Ελλάδα αν μας ζητηθεί να το κάνουμε».

Νωρίτερα, η επικεφαλής του ΔΝΤ είχε συνομιλήσει και με τον Βλαντιμίρ Πούτιν με τον οποίο είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικώς και ο Αλέξης Τσίπρας, μεσούσης της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας Κριστίν Λαγκάρντ ΔΝΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ