Γκάμπριελ: Η Ελλάδα κινδυνεύει με πτώχευση -Να φέρει προτάσεις που θα την κρατήσουν στο ευρώ - iefimerida.gr

Γκάμπριελ: Η Ελλάδα κινδυνεύει με πτώχευση -Να φέρει προτάσεις που θα την κρατήσουν στο ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αυστηρό τόνο, ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

Ανέφερε συγκεκριμένα: «Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή κινδυνεύει άμεσα με πτώχευση. Αλλά εμείς, όλες οι χώρες της Ευρώπης, δεν πρέπει να την αφήσουμε αβοήθητη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να της προσφέρουμε ανθρωπιστική βοήθεια».

Για τις προτάσεις που πρέπει να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ο κ. Γκάμπριελ επισήμανε: «Εάν θέλει η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ θα πρέπει να μας φέρει προτάσεις ικανές να την κρατήσουν στην ένωση. Αυτές οι προτάσεις πρέπει να είναι πολύ καλύτερες από αυτές που έχει φέρει μέχρι τώρα. Η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να δεχθεί τους όρους που υπάρχουν στην Ευρωζώνη και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν στην πραγματικότητα η απόρριψη αυτών των όρων».

Για τη διαγραφή το χρέους επισήμανε: «Δεν πρόκειται να γίνει δεκτή η διαγραφή χρέους της Ελλάδας πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις. Φυσικά, στο τραπέζι θα πρέπει να πέσουν και οι εναλλακτικές προτάσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ