De Telegraph: Το καλύτερο σενάριο είναι να συμβεί το Grexit - iefimerida.gr

De Telegraph: Το καλύτερο σενάριο είναι να συμβεί το Grexit

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα αρκετό σκληρό άρθρο, η ολλανδική De Telegraph γράφει στο φύλλο της Δευτέρας πως το καλύτερο σενάριο είναι ένα Grexit.

Υποστηρίζει την άποψή της σημειώνοντας πως: «Μια νομισματική ένωση μπορεί να λειτουργήσει μόνο εάν όλοι τηρούν τους κανόνες για υγιή δημοσιονομικά και εργάζονται υπέρ μιας οικονομίας η οποία είναι σε θέση να παράγει επαρκές χρήμα για την εξυπηρέτηση του χρέους», υποδηλώνοντας πως η Ελλάδα δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

Πάντως, σημειώνει πως «αυτό είναι οδυνηρό για τους πιστωτές της χώρας». Γι' αυτό και πρέπει να υπάρξει αρκετή ευελιξία στη διαδικασία του Grexit, με την έννοια ότι η Ελλάδα μπορεί να φύγει από ενιαίο νόμισμα, αλλά πρέπει να μείνει ως ένα κομμάτι της Ευρώπης, έτσι ώστε να μην αναζητήσει αλλού νέους συνεργάτες (βλ. Ρωσία).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ de Telegraaf grexit Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ