Τι κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι -Πέντε βήματα για να πετύχετε τους στόχους σας [λίστα] - iefimerida.gr

Τι κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι -Πέντε βήματα για να πετύχετε τους στόχους σας [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έχεις στη διάθεση σου 24 ώρες. Ακριβώς όσες και η Μπιγιονσέ. Παρόλα αυτά δεν είσαι τόσο επιτυχημένος όσο αυτή. Ακραία σύγκριση θα πει κάποιος οπότε ο συλλογισμός αλλάζει.

Έτσι, έχεις στη διάθεσή σου καθημερινά ακριβώς τον ίδιο χρόνο που έχει ένας επιτυχημένος επαγγελματίας, που «τρέχει» παράλληλα κάποιο πρότζεκτ εθελοντικά, αγοράζει βιολογικά προϊόντα και ανεβάζει στο Instagram φωτογραφίες από τα σούπερ θρεπτικά γεύματά του, έχει μία υπέροχη σχέση μαζί με την οποία βγάζει βόλτα τον πανέμορφο σκύλο του, ενώ παράλληλα προπονείται για τον μαραθώνιο.

Ζήλεψες; Για να καταφέρεις λοιπόν κι εσύ να εκμεταλλευτείς σωστά τον χρόνο σου, ένας ψυχολόγος που εργάζεται με ανθρώπους που επιτυγχάνουν τους στόχους τους, μοιράζεται μαζί σου τα μυστικά τους και σου εξηγεί πως σε πέντε απλά βήματα θα τους μοιάσεις.

Δεσμεύσου ολοκληρωτικά

Κάθε φορά που αναλαμβάνεις να φέρεις σε πέρας κάτι οφείλεις να δοθείς με όλο σου τον εαυτό σε αυτό και να μην επιτρέψεις ούτε μία στιγμή τεμπελιάς. Ένας τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι κάθε φορά που το μυαλό σου «ταξιδεύει» να επανέρχεσαι στην πραγματικότητα φωνάζοντας: Γύρισα!

Μπορεί να τραβήξετε τα βλέμματα γύρω σας, σε λίγο καιρό όμως θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μην κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα

Πάρ' το απόφαση! Το μυαλό σου δεν λειτουργεί όπως ένας υπολογιστής στον οποίο έχεις ανοίξει δεκάδες καρτέλες. Όπως έχουν αποδείξει και οι έρευνες άλλωστε ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι απίστευτα κακός στις πολλαπλές αποστολές. Για αυτό ακριβώς κάθε φορά θα πρέπει να αφιερώνεσαι αποκλειστικά σε ένα και μόνο πράγμα όχι μόνο για να μην χάσεις την εστίασή σου, αλλά και για να μην κάνεις λάθη και χάσεις σημαντικό χρόνο.

Ένας ακόμα τρόπος για να καταφέρεις να έχεις καλό αποτέλεσμα είναι να αποκλείσεις και κάθε πιθανό περισπασμό. Έτσι, αν εργάζεσαι πάνω σε κάτι σημαντικό, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κλείσεις ακόμα και το κινητό σου.

Εργάσου χωρίς διακοπή

Κάθε φορά που αναλαμβάνεις να φέρεις κάτι σε πέρας, αυτό πρέπει να γίνεται χωρίς απολύτως καμία διακοπή. Η εργασία σου πρέπει να βρίσκεται πάντα στο σημείο στο οποίο έχεις δοθεί ολοκληρωτικά γιατί σε αυτό η πρόοδος που σημειώνεις γίνεται με ρυθμούς αστραπής.

Ακόμα και μία μικρή διακοπή όσο καλοπροαίρετη κι αν είναι αυτή, θα σε καθυστερήσει, ενώ θα χρειαστείς τουλάχιστον 23 λεπτά για να επιστρέψεις στο προηγούμενο επίπεδο.

Όπως σημειώνει το Business Insider μάλιστα, οι άνθρωποι που έχουν φοβερές επιδόσεις γνωρίζουν ότι η διακοπή είναι ο δολοφόνος της παραγωγικότητάς τους και για αυτό ακριβώς το λόγο εργάζονται πάντα σε κλειστούς χώρους, έχοντας σιγουρευτεί πρώτα ότι τίποτα δε θα τους ενοχλήσει.

Κάνε παρέα με επιτυχημένους ανθρώπους

Το να είσαι ο εξυπνότερος από τους ανθρώπους που σε περιτριγυρίζουν δεν πρόκειται ποτέ να σε βελτιώσει και να σε κάνει καλύτερο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να φροντίσεις να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που είναι γεμάτοι ενέργεια, δραστήριοι και ανοιχτόμυαλοι. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να κινητοποιείς τον εαυτό σου αλλά και τους άλλους.

Έλεγξε τα συναισθήματά σου

Και το πιο σημαντικό; Μην τα αφήνεις να γιγαντωθούν μέσα σου. Συναισθήματα όπως απογοήτευση, θυμός, αγωνία και άγχος, το μόνο που θα κάνουν είναι να σε οδηγήσουν στον κατήφορο.

Προσπάθησε να τα διαχειριστείς είτε με διαλογισμό, είτε με μία επίσκεψη στον ψυχολόγο σου είτε με μία καλή προπόνηση στο γυμναστήριο. Τον τρόπο θα τον βρεις μόνο σου και θα καταλάβεις ότι αυτός λειτουργεί κάθε φορά που στο τέλος θα σε αφήνει με λιγότερο βάρος στους ώμους.

Τέλος, το πιο σημαντικό είναι να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι ακόμα και οι άνθρωποι που είναι αποδοτικοί και επιτυχημένοι, μοιάζουν με εσένα. Έχουν τους ίδιους ακριβώς φόβους και μεγάλες αγωνίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ οδηγός επιτυχίας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ