Bild: Ο ρόλος του Νίκου Παππά στην αποπομπή Βαρουφάκη - iefimerida.gr

Bild: Ο ρόλος του Νίκου Παππά στην αποπομπή Βαρουφάκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γερμανική εφημερίδα Bild σε μία αναλύοντας τους λόγους της απομάκρυνσης του Γιάνη Βαρουφάκη από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, υποστηρίζει πως ένας από αυτούς ακούει στο όνομα Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δεν μπορούσε πλέον να βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο με τον Γιάνη Βαρουφάκη». Το δημοσιεύμα μάλιστα είναι πιστή αντιγραφή από άρθρο του Παπαχρήστου στα «Νέα».

Παράλληλα αναφέρει πως ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν τα πήγαινε καλά με σημαντικούς συμβούλους της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. «Και στην Ευρώπη όμως, πολλοί εταίροι τον θεωρούν αναξιόπιστο. Ετσι, την Κυριακή, μετά το δημοψήφισμα, ο Βαρουφάκης κατάλαβε ότι έπρεπε να παραιτηθεί», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.

Οταν στο υπουργικό φώναζαν για να φύγει ο Βαρουφάκης

Τις προηγούμενες ημέρες, στο υπουργικό συμβούλιο ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου ζήτησαν ευθέως την αποπομπή του Γιάνη Βαρουφάκη από την κυβέρνηση.

Την ίδια άποψη εξέφρασαν εντόνως ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού Σπύρος Τζανακόπουλος, ο επικεφαλής του ΣΟΕ και βασικό μέλος της διαπραγμάτευσης Γιώργος Χουλιαράκης και ο σύμβουλος για τα ευρωπαϊκά θέματα του Α. Τσίπρα, Δ. Παυλόπουλος.

Παππάς: Εγώ δεν κάθομαι στο ίδιο τραπέζι ξανά με αυτόν εδώ τον τύπο

Ακούστηκαν βαριές κουβέντες με αφορμή ένα κείμενο Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που είχε συντάξει ο Γιάνης Βαρουφάκης ενώ ο Νίκος Παππάς έφτασε στο σημείο «ωρυόμενος» να δηλώσει «εγώ δεν κάθομαι στο ίδιο τραπέζι ξανά με αυτόν εδώ τον τύπο», σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάνης Βαρουφάκης Bild Νίκος Παππάς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ