Αλάν Ζιπέ (πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας): Διώξτε την Ελλάδα από το ευρώ - iefimerida.gr

Αλάν Ζιπέ (πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας): Διώξτε την Ελλάδα από το ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας επί Ζακ Σιράκ, ο Αλάν Ζιπέ, κάλεσε με άρθρο του που δημοσιεύεται τη Δευτέρα στο προσωπικό του blog, την Ευρώπη «να οργανώσει χωρίς δράματα» Grexit.

«Ο ελληνικός λαός αποφάσισε. Είπε όχι στο σχέδιο που του πρότεινε η ζώνη του ευρώ» γράφει ο Γαλλος πολιστικός και προσθέτει: «Είναι κυριαρχικό του δικαίωμα και εμείς πρέπει να το σεβαστούμε. Τώρα πρέπει να αποδεχθούμε τις συνέπειες αυτής της κατάστασης».

Η «Ελλάδα δεν είναι πλέον σήμερα ικανή να αποδεχθεί τις αρχές της ζώνης του ευρώ» συνεχίζει ο τωρινός δήμαρχος του Μπορντό και επισημαίνει: «Με το να προσπαθεί να κρατηθεί εκεί (σ.σ. στο ευρώ) με κάθε κόστος και με ad hoc ρυθμίσεις, θα αποδυναμώσει συνολικά το σύστημα».

«Πρέπει να τη βοηθήσουμε να οργανώσει την έξοδό της, χωρίς δράματα» υποστηρίζει, αλλά ξεκαθαρίζει ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει επίσης να φύγει και από την Ενωση. Πρέπει, αν το επιθυμεί να κρατήσει τη θέση της όπως τα άλλα κράτη-μέλη που δεν εισήλθαν στη ζώνη του ευρώ».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αναφέρει ότι είναι αρκετά «ικανή για να θυματοποιείται», γράφοντας πως η Ελλάδα «έχει λάβει από την ΕΕ σημαντικά ποσά από τα διαρθρωτικά ταμεία, (ενώ) ένα μεγάλο μέρος του τραπεζικού της δανεισμού έχει διαγραφεί, εν ολίγοις έχουμε κάνει πολλά για να τη βοηθήσουμε».

Αλάν Ζιπέ (πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας): Διώξτε την Ελλάδα από το ευρώ | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλάν Ζιπέ grexit ευρώ Ελλάδα έξοδός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ