Ανοιχτά και σήμερα τραπεζικά καταστήματα για τους συνταξιούχους -Το σοκ με τις θυρίδες - iefimerida.gr

Ανοιχτά και σήμερα τραπεζικά καταστήματα για τους συνταξιούχους -Το σοκ με τις θυρίδες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοιχτά θα παραμείνουν και σήμερα όσα υποκαταστήματα τραπεζών ήταν ανοιχτά και την Παρασκευή προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι συνταξιούχοι δεν πρόλαβαν την περασμένη εβδομάδα να λάβουν τα 120 ευρώ που μπορούν να σηκώσουν από τους λογαριασμούς τους.

Σημειώνεται ότι όσοι συνταξιούχοι πήραν από το γκισέ την περασμένη εβδομάδα τα 120 ευρώ δεν μπορούν να σηκώσουν με την ίδια διαδικασία και άλλα χρήματα, παρά μόνο με κάρτα 60 ευρώ ανά ημέρα.

Εντωμεταξύ, μέσα στην ημέρα αναμένεται και η έκδοση της ΠΝΠ που είτε θα παρατείνει και θα επεκτείνει την τραπεζική αργία, είτε θα την περιορίζει και θα προβλέπει ποιες τραπεζικές εργασίες θα μπορούν σταδιακά να ξεκινήσουν να γίνονται πάλι (πχ άνοιγμα περισσοτέρων καταστημάτων, εκκαθάριση πληρωμών με πιστωτικές κάρτες). Στην ίδια ΠΝΠ θα περιλαμβάνονται και διευκρινίσεις για τις θυρίδες, για τις οποίες τόσος λόγος έγινε χθες μετά και τις δηλώσεις σοκ της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη.

Σημειώνεται ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που αναμένεται ανακοινωθούν το μεσημέρι και από το εάν θα εγκρίνει την επιπλέον χρηματοδότηση που ζήτησε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος. Πάντως, σύμφωνα με χθεσινοβραδινό τηλεγράφημα του Reuters οι φορείς χάραξης της πολιτικής της ΕΚΤ πιθανώς θα διατηρήσουν την έκτακτη χρηματοδότηση για τις ελληνικές τράπεζες στο τωρινό επίπεδο.

Όπως επισημαίνει το Reuters, μια τέτοια κίνηση θα έδινε στις ελληνικές τράπεζες λίγο χρόνο προτού ξοδέψουν και τα 89 δισ. ευρώ που είναι διαθέσιμα σε χρηματοδότηση και θα διασφάλιζε ότι θα παρέμειναν κλειστές, για τις επόμενες ημέρες τουλάχιστον.

Οι επικεφαλής των τραπεζών σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία τους υπουργείου Οικονομικών θα «ζυγίσουν» το βράδυ σήμερα την δυνητική επάρκεια των τραπεζών και αναμένεται να λάβουν περαιτέρω αποφάσεις για το πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες από εδώ και στο εξής.

Τι θα γίνει με τις θυρίδες

Το θέμα με τις θυρίδες έσκασε σαν βόμβα χθες, όταν η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον Alpha είπε πως «συνοδεία υπαλλήλου της τράπεζας, ο καθένας μπορεί να πάρει από τη θυρίδα του στην τράπεζα ό,τι θέλει εκτός από μετρητά», ενώ μπαίνοντας σε περαιτέρω λεπτομέρειες η κυρία Βαλαβάνη είπε πως οι καταθέτες δεν μπορούν να πάρουν από τις θυρίδες ούτε χρυσό, ούτε κοσμήματα, ούτε μετρητά, αλλά μόνο έγγραφα.

Καθησυχαστικές δηλώσεις έκαναν αργότερα και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, και ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, αλλά και η πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών κυρία Λούκα Κατσέλη που δήλωσαν πως δεν έχει υπάρξει τέτοια απόφαση. Η κυρία Κατσέλη διευκρίνισε μάλιστα πως οι υπάλληλοι της τράπεζας δεν επιτρέπεται να συνοδεύουν καν τον πελάτη στις θυρίδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ