Πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια - Θετική αντίδραση στην Κίνα - iefimerida.gr

Πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια - Θετική αντίδραση στην Κίνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με πτωτική τάση κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά την επικράτηση του «Οχι» στο δημοψήφισμα της Ελλάδας.

Πτώση καταγράφουν σήμερα οι χρηματαγορές στην Ασία. Νωρίς το πρωί το χρηματιστήριο στο Τόκιο υποχωρούσε κατά 2,3%, στο Χονγκ Κονγκ περισσότερο από 3% ενώ είχε ανοίξει με άνοδο 0,7%, στο Σίδνεϊ κατέγραφε απώλειες 1,3%, στη Σεούλ 1,62% και στο Ουέλινγκτον 0,82%.

Η ισοτιμία του ευρώ ήταν 1,1038 δολάριο και 135,30 γεν, καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Κυριακής που είχε υποχωρήσει στο 1,0963 δολάριο και στα 134,91 γεν.

Αυτοί που διαφοροποιούνται είναι οι κινεζικοί δείκτες καταγράφοντας ένα εντυπωσιακό ράλι μετά την παρέμβαση της κυβέρνησης προκειμένου να αποτρέψει την αποσταθεροποίηση της οικονομίας από το selloff των προηγούμενων ημερών.Ειδικότερα, ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 2,16% στις 3.826,04 μονάδες, έχοντας βρεθεί νωρίτερα να ενισχύεται 7,8%. Ο μικρότερος Shenzhen ενισχύεται σε ποσοστό 1,6% και ο ChiNext των small-cap μετοχών κερδίζει 1,8%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ασιατικά χρηματιστήρια ευρώ δολάριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ