Σνάιντερ (αντιπρόεδρος SPD): Με το «Οχι» πώς θα διαπραγματευτούμε με την Ελλάδα; - iefimerida.gr

Σνάιντερ (αντιπρόεδρος SPD): Με το «Οχι» πώς θα διαπραγματευτούμε με την Ελλάδα;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις αμφιβολίες του ως προς τι μπορεί να φέρει το διαφαινόμενο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών. Κάρστεν Σνάιντερ.

Μιλώντας στη γερμανική τηλεόραση ARD, σημείωσε πως αν τελικά επικρατήσει το «Όχι», τότε θα έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικά δύσκολο αποτέλεσμα. «Διερωτάμαι εάν σε αυτή την περίπτωση θα μπορεί κανείς να διαπραγματευτεί με την ελληνική κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σνάιντερ είπε ακόμη πως: «Δεν είμαι σίγουρος εάν οι Έλληνες γνωρίζουν για το τι ψήφισαν, για το ευρώ ή τις μεταρρυθμίσεις». Σε κάθε περίπτωση, όπως σημείωσε, η γερμανική πλευρά αναμένει να δει τώρα τι θα πει η ελληνική κυβέρνηση, πως θα διαβάσει και πως θα επικοινωνήσει το αποτέλεσμα.

O Κάρστεν Σνάιντερ εκτίμησε πάντως ότι η κατάσταση είναι ούτως η άλλως εξαιρετικά δύσκολη και πως επιδεινώθηκε δραματικά τις τελευταίες δυο εβδομάδες, κυρίως μετά το κλείσιμο των τραπεζών.

Από την μεριά του, ο πρόεδρος των Πρασίνων, Τζεμ Όζντεμιρ, εξέφρασε με τη σειρά του ανησυχίες για την πιθανή επικράτηση του «Όχι», σημειώνοντας πως τα προβλήματα της Ελλάδας είναι υπαρκτά και θα παραμείνουν και στο μέλλον να είναι μέρος των προβλημάτων της Ευρώπης.




Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ