Νέο αίτημα της Ελλάδας στην ΕΚΤ για αύξηση του ELA - iefimerida.gr

Νέο αίτημα της Ελλάδας στην ΕΚΤ για αύξηση του ELA

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το βράδυ στην Εθνική Τράπεζα.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση της ρευστότητας των τραπεζών. Υπενθυμίζεται πως η πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, έχει παραδεχθεί ότι με το υφιστάμενο καθεστώς το διαθέσιμο ρευστό στις τράπεζες θα φθάσει ως το βράδυ της Δευτέρας.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τράπεζα της Ελλάδος θα υποβάλει το βράδυ νέο αίτημα στην ΕΚΤ για την αύξηση του ELA. Υπενθυμίζεται ότι αύριο θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΕΚΤ, έχοντας στα χέρια του και το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος.

Μετά και τις σχετικές αποφάσεις της Φρανκφούρτης, αναμένεται να αποφασιστεί στην Αθήνα εάν θα αλλάξει κάτι στο όριο ανάληψης από τα ΑΤΜ, καθώς και εάν θα αλλάξει κάτι στον τρόπο με τον οποίο θα πληρωθούν οι συντάξεις και τι θα γίνει με το όριο ανάληψης των συνταξιούχων.

Και αυτό, καθώς χρειάζεται αύξηση, και μάλιστα σημαντική, για να μπορεί να ανταποκριθεί έστω και στις ελεγχόμενες ημερήσιες ανάγκες έπειτα από την επιβολή των capital controls, που -όπως φαίνεται- θα μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ