Συνεργάτης Μέρκελ: Η καγκελάριος κοιμάται ήσυχη -Εκανε ό,τι μπορούσε για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Συνεργάτης Μέρκελ: Η καγκελάριος κοιμάται ήσυχη -Εκανε ό,τι μπορούσε για την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είναι άτρωτη η Άνγκελα Μέρκελ;», διερωτάται η γερμανική εφημερίδα TAZ. Και για να μην προβεί σε αυθαίρετες κρίσεις, ρώτησε έναν από τους στενούς της συνεργάτες.

Πρόκειται για τον Λουτζ Μέγερ, τον άνθρωπο που είχε αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία της Γερμανίδας καγκελαρίου στις εκλογές του 2013.

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο κ. Μέγερ τόνισε: «Η κ. Μέρκελ αυτή τη στιγμή έχει τον ρόλο του ηγέτη που ανησυχεί για την κατάσταση δίχως υστερίες. Γι' αυτό και δεν έχει δεχθεί πλήγματα λόγω της κρίσης. Αισθάνεται ικανοποιημένη για το γεγονός ότι δεν συνέχισε να έχει συζητήσεις επ' άπειρον με την Αθήνα».

Για να συμπληρώσει με νόημα: «Ακόμη και σε αυτές τις άκρως σκληρές ημέρες, κοιμάται καλά το βράδυ. Την περίοδο της ουκρανικής κρίσης ήταν σαφώς πιο ανήσυχη σε σχέση με τώρα».

«Ανέπαφη εικόνα»

Κατά τον κ. Μέγερ, αυτό που κρατάει ανέπαφη την εικόνα της κ. Μέρκελ είναι ότι «το ευρώ θα παραμείνει ως έχει, η Ευρώπη δεν θα καταρρεύσει και η Γερμανία θα διατηρήσει τη φήμη της ως μια χώρα που τάσσεται υπέρ των σφιχτών προϋπολογισμών και υπέρ του ελέγχου των νοικοκυριών».

Για να καταλήξει ότι η κ. Μέρκελ δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι άφησε την Ελλάδα, σε περίπτωση που αυτή αναγκαστεί να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, καθώς, έτσι και αλλιώς, δεν θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να μπει στην Ενωση.

«Ας μην ξεχνάμε πως επί εποχής Γκέρχαρντ Σρέντερ μπήκε η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Δεν ήταν κάτι που είχε αποφασίσει η φράου Μέρκελ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άνγκελα Μέρκελ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ