Οσμπορν (ΥΠΟΙΚ Αγγλίας): Ο,τι κι αν αποφασίσουν οι Ελληνες, εμείς έχουμε προετοιμαστεί - iefimerida.gr

Οσμπορν (ΥΠΟΙΚ Αγγλίας): Ο,τι κι αν αποφασίσουν οι Ελληνες, εμείς έχουμε προετοιμαστεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Μ. Βρετανία είναι από τις πρώτες χώρες που κατάστρωσαν συγκεκριμένα πλάνα για το τι μπορεί να συμβεί αν η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.

Είναι γνωστές οι συσκέψεις που έχουν στην Ντάουνινγκ Στριτ, εδώ και περίπου δύο μήνες, με επικεφαλής τον Ντέβιντ Κάμερον.

Σήμερα, ο ΥΠΟΙΚ του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζορτζ Όσμπορν, σημειώνει για μια ακόμη φορά, ότι η χώρα του έχει μελετήσει όσα τα σενάρια και έχει προβλέψει κάποιες από τις πιθανές επιπτώσεις. Μιλώντας στο BBC, ο κ. Όσμπορν επισήμανε πως: «Νομίζω ότι κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολία ότι η ελληνική κατάσταση θα έχει αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή οικονομία, το οποίο έχει αντίκτυπο και σε εμάς. Δεν μπορούμε να έχουμε ανοσία σε αυτές τις εξελίξεις».

Είναι χαρακτηριστικό πως η Bank of England (ΒΟΕ), προειδοποίησε την περασμένη Τετάρτη ότι το outlook της οικονομικής σταθερότητας του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει επιδεινωθεί καθώς η ελληνική κρίση εντείνεται.

Ο διοικητής της ΒΟΕ, Μαρκ Κάρνεϊ, δήλωσε ότι η άμεση έκθεση των βρετανικών τραπεζών, στην Ελλάδα, είναι ελάχιστος, όμως υπάρχουν ανησυχίες για selloff στις χρηματαγορές που θα προκληθεί από την ελληνική κρίση ή για ένα γενικότερο πλήγμα στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Ο διοικητής της ΒΟΕ ανακοίνωσε ότι εργάζεται με το βρετανικό ΥΠΟΙΚ και με άλλες αρχές στην Ευρώπη, πάνω σε πλάνα ανάσχεσης της μετάδοσης της κρίσης και την θωράκιση της οικονομίας. Ήδη ρυθμιστικές αρχές έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους στα υποκαταστήματα ελληνικών τραπεζών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Βρετανοί που κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, καθώς και οι περίπου 40.000 Βρετανοί υπήκοοι που είναι μόνιμοι κάτοικοι στην χώρα, αποτελούν ακόμη μια έννοια τους αξιωματούχους. Το βρετανικό ΥΠΕΞ, την Δευτέρα επικαιροποίησε την ταξιδιωτική του οδηγία για την Ελλάδα, προειδοποιώντας ότι οι τραπεζικές υπηρεσίας της χώρας πιθανώς να γίνουν περιορισμένες εντός σύντομου χρονικού διαστήματος και προέτρεψε τους Βρετανούς επισκέπτες στη χώρα να έχουν μαζί τους ευρώ σε μετρητά. Ο κ. Όσμπορν έκανε γνωστό ότι έχει προσφερθεί βοήθεια στους Βρετανούς συνταξιούχους που ζούνε στην Ελλάδα, ώστε να μετατρέψουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, για την περίπτωση που ανησυχούν ότι τα επιβληθέντα, από την κυβέρνηση στην Αθήνα, capital control, θα αποτελέσουν πρόβλημα για την λήψη των συντάξεων τους.

Σε τελευταία του δήλωση, ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ έκανε λόγο πως «ό,τι και αν αποφασίσει η Ελλάδα, η Βρετανία έχει προετοιμαστεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζορτζ Όσμπορν grexit Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ