Η Bundesbank προειδοποιεί τον Σόιμπλε: Το Grexit θα δημιουργήσει τρύπες δισ. στους προϋπολογισμούς σου - iefimerida.gr

Η Bundesbank προειδοποιεί τον Σόιμπλε: Το Grexit θα δημιουργήσει τρύπες δισ. στους προϋπολογισμούς σου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ισχυρή προειδοποίηση προς τη γερμανική κυβέρνηση έστειλε η Bundesbank, σχετικά με τις συνέπειες που θα έχει για την οικονομία της χώρας το Grexit.

Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει «τρύπες» δισεκατομμυρίων στους προϋπολογισμούς του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αυτό προειδοποίησε ο επικεφαλής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, μιλώντας στο γερμανικό υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες της Handesblatt.

Ο Βάιντμαν προειδοποίησε ότι το Grexit θα έχει συνέπειες στα οικονομικά της Bundesbank και κατά συνέπεια στον κρατικό προϋπολογισμό. Ο κίνδυνος προέρχεται κατά κύριο λόγο από ζημιά από τα κρατικά ομόλογα, που κατέχει η ΕΚΤ, καθώς η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας έχει μερίδιο 1/4 στα κέρδη αλλά και τις ζημιές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Bundesbank έχει προβλέψει 14,4 δισ. για να καλύψει τις επιπτώσεις από την κρίση της ευρωζώνης, αλλά ίσως αυτό το ποσό να μην είναι αρκετό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bundesbank Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ