Ολες οι λεπτομέρειες της βάπτισης της πριγκίπισσας Σάρλοτ - Το προσκλητήριο και το νερό από τον Ιορδάνη [εικόνες] - iefimerida.gr

Ολες οι λεπτομέρειες της βάπτισης της πριγκίπισσας Σάρλοτ - Το προσκλητήριο και το νερό από τον Ιορδάνη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για τη Μεγάλη Βρετανία, καθώς βαπτίζεται το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας, η πριγκίπισσα Σάρλοτ.

Η βάπτιση θα γίνει στις 16:30 το απόγευμα στο Ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στο Σάντριγκχαμ, όπου και βαπτίστηκε η πριγκίπισσα Νταϊάνα τον Αύγουστο του 1961. Τη βάπτιση θα τελέσει ο αρχιεπίσκοπος Καντερμπούρι.

Η λιλιπούτεια πριγκίπισσα θα έχει συνολικά 5 νονούς φίλους του Πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ Κέιτ Μίντλεντον. Αυτοί θα είναι: η Σόφι Κάρτερ, ο Άνταμ Μίντλετον, ο Τζέιμς Μέιντ, η Λόρα Φέλοους και ο Τόμας βαν Στρόμπενζι.

Οπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο Πρίγκιπας Χάρι δεν θα δώσει το παρών στην βάπτιση, καθώς έχει μεταβεί στην Αφρική για προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη.

Ολες οι λεπτομέρειες της βάπτισης της πριγκίπισσας Σάρλοτ - Το προσκλητήριο και το νερό από τον Ιορδάνη [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το έθιμο θέλει την μικρή Σάρλοτ να είναι ντυμένη με φόρεμα δημιουργία της ενδυματολόγου της Βασίλισσας, Αντζέλα Κέλι, και ρέπλικα του βασιλικού ενδύματος από δαντέλα και σατέν, που το έχει πρωτοφορέσει η βασίλισσα Βικτόρια το 1841.

Μέρος της τελετουργίας είναι και το νερό της βάφτισης να προέρχεται από τον Ιορδάνη ποταμό, με τον αρχιεπίσκοπο να το ρίχνει το κεφαλάκι της μικρής με επίχρυση κανάτα από τη βασιλική συλλογή κοσμημάτων που φυλάσσεται στον Πύργο του Λονδίνου.

Ολες οι λεπτομέρειες της βάπτισης της πριγκίπισσας Σάρλοτ - Το προσκλητήριο και το νερό από τον Ιορδάνη [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ολες οι λεπτομέρειες της βάπτισης της πριγκίπισσας Σάρλοτ - Το προσκλητήριο και το νερό από τον Ιορδάνη [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ