Ελβετική εφημερίδα: Η Ελλάδα χορηγεί αμνηστία για τις παράνομες καταθέσεις με αντάλλαγμα το 21% του ποσού - iefimerida.gr

Ελβετική εφημερίδα: Η Ελλάδα χορηγεί αμνηστία για τις παράνομες καταθέσεις με αντάλλαγμα το 21% του ποσού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συμφωνία με τις ελβετικές αρχές, για τις παράνομες καταθέσεις των Ελλήνων στη χώρα, θέλει να κάνει η Αθήνα σύμφωνα με την NZZ am Sonntag.

Η ελβετική εφημερίδα αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να προσφέρει φορολογική αμνηστία, προκειμένου να ανακτήσει ποσά που τα έχει ιδιαίτερα ανάγκη ιδιαίτερα αυτή τη χρονική στιγμή.

Το κείμενο της συμφωνίας που προτείνει η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάνει λόγο για χορήγηση αμνηστίας σε όσους κατέθεσαν παρανόμως τα κεφάλαιά τους στην Ελβετία, με αντάλλαγμα μια προσυμφωνημένη πληρωμή που θα ανέρχεται στο 21% του συνόλου των ποσών τα οποία δεν έχουν δηλωθεί.

Η NZZ am Sonntag, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές για το ζήτημα της πρότασης, σημειώνει ότι οι εκτιμήσεις για τις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία κυμαίνονται από τα 2 δισ. έως και τα 200 δισεκατομμύρια ευρώ. Ένας εκπρόσωπος του ελβετικού υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε πως η Αθήνα έχει κάνει μια νέα πρόταση, όμως δεν έκανε γνωστή καμιά λεπτομέρεια, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ελβετική εφημερίδα: Η Ελλάδα χορηγεί αμνηστία για τις παράνομες καταθέσεις με αντάλλαγμα το 21% του ποσού  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παράνομες καταθέσεις Ελβετία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ