Υπέρ του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα η πλειοψηφία των Γάλλων - iefimerida.gr

Υπέρ του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα η πλειοψηφία των Γάλλων

Konstantinos Tsakalidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα τάσσονται οι Γάλλοι, οι οποίοι μάλιστα θεωρούν πως είναι κάτι καλό.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Odoxa όσον αφορά την ελληνική κρίση, η οποία έγινε για λογαριασμό της εκπομπής CQFD του iTele, το 65% δεν αντιτίθενται στο δημοψήφισμα.

Την άποψη αυτή συμμερίζονται τόσο υποστηρικτές της δεξιάς όσο και της αριστεράς, κατά 66% και 62% αντίστοιχα, όπως αναφέρει δημοσκόπηση, που δημοσίευσε η Journal du Dimanche.]

Το 75%, μάλιστα, δεν συμμερίζεται τις απόψεις του Φρανσουά Ολάντ, που ανέφερε πως δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από το δημοψήφισμα. Από τους υποστηρικτές της αριστεράς, το 57% σκέφτεται διαφορετικά από τον Γάλλο πρόεδρο, ενώ από τους υποστηρικτές της δεξιάς το 87%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 58% των Γάλλων θεωρεί ότι οι Έλληνες ευθύνονται κυρίως για την κρίση που αντιμετωπίζουν, ενώ το 41% κρίνει ότι οι πιστωτές της Ελλάδας είναι οι υπεύθυνοι για την κρίση.

Σε αυτό οι υποστηρικτές της αριστεράς, με μικρό προβάδισμα, εκτιμούν πως ευθύνονται οι δανειστές (50%-48%) , ενώ η πλειονότητα των υποστηρικτών της δεξιάς αποδίδει τις ευθύνες στον ελληνικό λαό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ