Πρώτο θέμα το δημοψήφισμα στα διεθνή MME: Αβέβαιο το μέλλον στο ευρώ - iefimerida.gr

Πρώτο θέμα το δημοψήφισμα στα διεθνή MME: Αβέβαιο το μέλλον στο ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε τεντωμένο σχοινί πατά η σχέση της Ελλάδας με το ευρώ με τα περισσότερα διεθνή μέσα να αναφέρουν πως το μέλλον της χώρας στο κοινό νόμισμα της Γηραιάς ηπείρου είναι αβέβαιο.

Το κρίσιμο δημοψήφισμα βρίσκεται στο επίκεντρο των διεθνών μέσων με τους δημοσιογράφους να μεταφέρουν το κλίμα που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Guardian στο πρώτο του θέμα τιτλοφορείται ως «οι Ελληνες ψηφίζουν για το μέλλον τους, την ώρα που το ευρώ αντιμετωπίζει την μεγαλύτερή του πρόκληση».

Πρώτο θέμα το δημοψήφισμα στα διεθνή MME: Αβέβαιο το μέλλον στο ευρώ  | iefimerida.gr 0

Στο δημοσίευμα περιγράφει την υπάρχουσα κατάσταση και τονίζει: «Το ελληνικό δημοψήφισμα αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για το ευρώ από την ίδρυσή του, με τα κύματα του σοκ να φτάνουν σε όλες τις αγορές του κόσμου».

Σε πιο δραματικούς τόνους κινείται το άρθρο της Telegraph, η οποία κάνει λόγο για προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για Αρμαγεδδών αν οι Ελληνες απορρίψουν την πρόταση.

«Οι Έλληνες ψηφίζουν σε δημοψήφισμα για το πρόγραμμα διάσωσης» είναι ο τίτλος του BBC, το οποίο σημειώνει πως εκατομμύρια Ελληνες προσέρχονται για να ψηφίσουν σε ένα κρίσιμο δημοψήφισμα για το εάν θα δεχτούν ένα πακέτο διάσωσης.

Το πρακτορείο Bloomberg σε άρθρο του που τιτλοφορείται «Οι Ελληνες ψηφίζουν για τη θέση στο ευρώ ενώ οι τράπεζες στερεύουν», ο συντάκτης επισημαίνει πως οι ψηφοφόροι καλούνται να αποφασίσουν σε ένα ιστορικό δημοψήφισμα τη θέση της χώρας στην Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας παράλληλα τον διχασμό του λαού.

Πρώτο θέμα το δημοψήφισμα στα διεθνή MME: Αβέβαιο το μέλλον στο ευρώ  | iefimerida.gr 1

Από την άλλη πλευρά, το Reuters κάνει και αυτό λόγο για την αμφισβήτηση της θέσης της χώρας στο ευρώ αναλύοντας την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα τις τελευταίες ημέρες με τις κλειστές τράπεζες.

Το ελληνικό δημοψήφισμα απασχολεί και τους New York Times. Σε άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα ψηφίζει με υψηλό ρίσκο για χρεοκοπία», η εφημερίδα αναφέρεται στο σημερινό δημοψήφισμα και την επιλογή που καλούνται να κάνουν οι πολίτες.

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde αφιέρωσε το σημερινό της πρωτοσέλιδο στην Ελλάδα και το δημοψήφισμα. «Το μέλλον της Ευρώπης παίζεται στην Αθήνα» είναι ο κεντρικός τίτλος στο φύλλο, με τις σελίδες του να φιλοξενούν τα όσα διαδραματίζονται στη χώρα αλλά και τον τρόπο που αυτά επηρεάζουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Πρώτο θέμα το δημοψήφισμα στα διεθνή MME: Αβέβαιο το μέλλον στο ευρώ  | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ