Σπάνια εμφάνιση του Φιντέλ Κάστρο στην τηλεόραση [εικόνες] - iefimerida.gr

Σπάνια εμφάνιση του Φιντέλ Κάστρο στην τηλεόραση [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εικόνες του Φιντέλ Κάστρο μετέδωσε το Σάββατο η τηλεόραση της Κούβας να συζητά για αρκετές ώρες με ειδικούς στην παρασκευή τυριών, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του την Παρασκευή σε ένα κρατικό εργαστήριο.

Με έντονες χειρονομίες και ζωντάνια ο 88χρονος πρώην πρόεδρος της Κούβας βιντεοσκοπήθηκε να συζητά για περίπου 4 ώρες με τους ειδικούς σε ένα συνέδριο που οργάνωσε το Ινστιτούτο Ερευνών Βιομηχανίας Τροφίμων.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, «ο Φιντέλ είχε μια μακρά συνομιλία για πάνω από τέσσερις ώρες με 19 ειδικούς στην παρασκευή τυριού που συμμετείχαν σε έναν κύκλο σεμιναρίων» στο Γκουατάο, κοντά στην Αβάνα.

Σπάνια εμφάνιση του Φιντέλ Κάστρο στην τηλεόραση [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο πρώην ηγέτης της χώρας συζήτησε με τους ειδικούς για «τα προβλήματα που επηρεάζουν την διατροφή του πληθυσμού, όπως η κλιματική αλλαγή και οι συχνοί πόλεμοι», τόνισαν τα κρατικά ΜΜΕ.

Η παρασκευή των τυριών είναι ιδιαίτερα αγαπητή από τον Κάστρο, από τη δεκαετία του 1960, κατά τους βιογράφους του. Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, έδειξε ενδιαφέρον για «τα επίπεδα της παραγωγής και την ποιότητα (...) των τυριών της χώρας».

Οι εμφανίσεις του είναι πολύ σπάνιες και γι΄αυτό προσελκύουν την προσοχή των διεθνών μέσων, εξαιτίας της μυστικότητας που τηρείται για την κατάσταση της υγείας του.

Η τελευταία εμφάνιση του που είχε μεταδοθεί με τηλεοπτικά πλάνα ήταν την 21η Μαΐου, όταν είχε δεχθεί στο σπίτι του τον Σέρβο πρόεδρο Τόμισλαβ Νίκολιτς. Μερικές ημέρες νωρίτερα, είχαν δημοσιευθεί στον Τύπο φωτογραφίες από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Γεγονός πάντως είναι πως οι μαγνητοσκοπημένες εμφανίσεις του Κάστρο εκτός της οικίας του είναι πολύ σπάνιες.

Σπάνια εμφάνιση του Φιντέλ Κάστρο στην τηλεόραση [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φιντέλ Κάστρο σπάνια εμφάνιση Κούβα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ