Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Η Ευρώπη εύκολα θα μπορούσε να διαχειριστεί ένα Grexit - iefimerida.gr

Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Η Ευρώπη εύκολα θα μπορούσε να διαχειριστεί ένα Grexit

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελάχιστες θα ήταν για την Ευρώπη οι οικονομικές «παρενέργειες» ενός Grexit, εκτιμά ο Χανς Γιόεργκ Σέλινγκ. Ομως, προειδοποιεί, ότι οι συνέπειες για την Ελλάδα θα είναι αρκετά χειρότερες.

«Για την Ευρώπη, θα ήταν εύκολο να το διαχειριστεί οικονομικά. Για την Ελλάδα, θα ήταν αρκετά πιο δραματικό», είπε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Presse.

Σύμφωνα με τον Σέλινγκ, η Ελλάδα θα χρειαζόταν ανθρωπιστική βοήθεια αν έβγαινε από το ευρώ, αλλά συμπλήρωσε ότι είναι υπερβολικές οι εκτιμήσεις ότι η φτώχεια θα απλωνόταν σε όλη τη χώρα. «Υπάρχει ένας πόλεμος προπαγάνδας στο θέμα. Είναι υπερβολικό να σκεφτόμαστε ότι όλοι οι Ελληνες θα ζούσαν στους δρόμους ή δεν θα είχαν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη», είπε.

Σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις της Αθήνας με τους δανειστές, ο Αυστριακός τόνισε πως- όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, η Ελλάδα θα πρέπει να διαπραγματευτεί ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας, με νέους όρους.

«Το παλιό πρόγραμμα έχει ''πεθάνει'' δεν μπορεί να επεκταθεί. Και ένα νέο πρόγραμμα απαιτεί χρόνο», τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέος δανεισμός χωρίς όρους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χανς Γιόεργκ Σέλινγκ grexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ