Σόιμπλε: Δεν ήταν έκπληξη η αποτυχία των διαπραγματεύσεων -Η ελληνική κυβέρνηση δεν ήθελε μεταρρυθμίσεις - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Δεν ήταν έκπληξη η αποτυχία των διαπραγματεύσεων -Η ελληνική κυβέρνηση δεν ήθελε μεταρρυθμίσεις

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προβλέψιμη χαρακτήρισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την αποτυχία στις διαπραγματεύσεις των δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση, καθώς, όπως είπε, η Αθήνα δεν ήθελε κανένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

«Οποιος γνώριζε τα οικονομικά δεδομένα και έπαιρνε στα σοβαρά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πριν και μετά (σ.σ. την εκλογή του τον Ιανουάριο) αντιλαμβανόταν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει κανένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του που δημοσιεύει το Σάββατο η Bild.

"Για αυτό αντιμετώπιζα εξαρχής με μεγάλο σκεπτικισμό (...) το αποτέλεσμα των συνομιλιών με την κυβέρνηση στην Αθήνα. Το ότι αυτός ο σκεπτικισμός τελικά επιβεβαιώθηκε δεν με εξέπληξε πραγματικά», πρόσθεσε ακόμη ο Γερμανός.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι μόνο οι Ελληνες μπορούν να απαντήσουν στο ερώτημα για το εάν η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ ή θα βγει από την ευρωζώνη σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Ενα πράγμα είναι σαφές: δεν θα εγκαταλείψουμε τον λαό στην Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Ακόμη, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτίμησε ότι είναι σχετικά μικρός ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης στις ευρωπαϊκές τράπεζες. «Οι αγορές έχουν αντιδράσει με πολύ συνετό τρόπο τις τελευταίες ημέρες. Αυτό δείχνει ότι το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ