Ανωμερίτης: Τραγικό λάθος η απειλή εκτροπών-Ο Πρωθυπουργός να ξεπεράσει τις κομματικές αγκυλώσεις - iefimerida.gr

Ανωμερίτης: Τραγικό λάθος η απειλή εκτροπών-Ο Πρωθυπουργός να ξεπεράσει τις κομματικές αγκυλώσεις

Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόνος δρόμος για την Ελλάδα είναι η εθνική συνεννόηση και ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Γιώργος Ανωμερίτης, πρώην υπουργός, βουλευτής και Πρόεδρος του Συνδέσμου Αντιστασιακών 1967-74.

Οπως τονίζει «σε μία περίοδο κατά την οποία απαιτείται ενότητα και νηφαλιότητα απέναντι στις απειλές των δανειστών αποτελεί τραγικό λάθος η επίλυση εσωκομματικών προβλημάτων με τη χρησιμοποίηση δημοκρατικών θεσμών και την απειλή εκτροπών».

«Κανένα «Ναι» ή «Οχι» δεν πρόκειται να επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης» σημειώνει ο Γ. Ανωμερίτης. Οπως επισημαίνει «κανένας πλέον μόνος του δεν μπορεί να οδηγήσει μία διχασμένη χώρα σε δρόμους ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος» και υπογραμμίζει: «Εστω και την ύστατη στιγμή απαιτείται εθνική συσπείρωση και αυτογνωσία. Όλοι και ιδιαίτερα ο Πρωθυπουργός οφείλουν να ξεπεράσουν τις κομματικές τους αγκυλώσεις».

Καταλήγοντας ο Γ. Ανωμερίτης σημειώνει εμφατικά: «Την οικονομική χρεωκοπία δεν πρέπει να ακολουθήσει χρεωκοπία της Δημοκρατίας. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής, τη Δευτέρα οφείλει η Κυβέρνηση να εισηγηθεί τη σύγκληση του Συμβουλίου Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργος Ανωμερίτης δημοψήφισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ