Μήνυμα Τσίπρα μετά τις απώλειες ΣΥΡΙΖΑ: Ισχυρή εντολή ολοκλήρωσης διαπραγμάτευσης-Ολα τα άλλα στην ώρα τους - iefimerida.gr

Μήνυμα Τσίπρα μετά τις απώλειες ΣΥΡΙΖΑ: Ισχυρή εντολή ολοκλήρωσης διαπραγμάτευσης-Ολα τα άλλα στην ώρα τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Προέχει η έκβαση της διαπραγμάτευσης, όλα τα άλλα στην ώρα τους» διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας σε γραπτή δήλωσή του μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και τις μεγάλες απώλειες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση πήρε ισχυρή εντολή να προχωρήσει σε ολοκλήρωση διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μετά τα 251 «ναι» στην ψηφοφορία, ενώ για τις απώλειες στο κόμμα του είπε με νόημα «Ολα τα άλλα στην ώρα τους».

Αναλυτικά:

«H εθνική αντιπροσωπεία έδωσε σήμερα στην κυβέρνηση ισχυρή εντολή ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για την επίτευξη οικονομκά βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης συμφωνίας με τους εταίρους.

Αυτό που προέχει τώρα, είναι η θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση. Ολα τ' άλλα στην ώρα τους».

Εξελίξεις δρομολογεί για την κυβέρνηση το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας κατά το οποίο απώλεσε την δεδηλωμένη: Από εκλογές μέχρι ανασχηματισμό.

Ο Πρωθυπουργός παρά το γεγονός ότι μετά την ανάγνωση του αποτελέσματος δέχθηκε χαμογελαστός συγχαρητήρια από υπουργούς και μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας, δεν χάρηκε καθόλου με το αποτέλεσμα. Αμέσως κατευθύνθηκε προς το γραφείο του στη Βουλή όπου συγκάλεσε σύσκεψη με στενούς του συνεργάτες, Στο γραφείο του έσπευσε ο κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όσοι διαφοροποιήθηκαν θα αντικατασταθούν από τους υπουργικούς θώκους που κατέχουν (Λαφαζάνης-Στρατούλης) ενώ ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ψήφισε παρών στη συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε χθες στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας με την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει αν τυχόν δεν έχει την δεδηλωμένη. Επιπλέον, συνεργάτες του διεμήνυαν προ της ψηφοφορίας ότι όποιοι διαφοροποιηθούν θα πρέπει να παραιτηθούν από το αξίωμα του υπουργού ή του βουλευτή.

Το πιο ακραίο σενάριο είναι αυτό που διακινούσαν κυβερνητικοί κύκλοι πριν την ψηφοφορία: Διεμήνυαν ότι αν η κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη, θα ψηφιστεί η συμφωνία, θα συνεχιστεί η διαδικασία αλλά θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ