Κον Μπεντίτ για Τσίπρα: Eίναι ένας δειλός, ένας εθνικιστής - iefimerida.gr

Κον Μπεντίτ για Τσίπρα: Eίναι ένας δειλός, ένας εθνικιστής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευθεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, κάνοντας λόγο για έναν «δειλό πρωθυπουργό» ενώ τον χαρακτήρισε και «εθνικιστή».

Ο ηγέτης του Μάη του ' 68 επιτέθηκε στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Τσίπρα και σε συνέντευξή του στην βελγική εφημερίδα «Le Soir», ο «κόκκινος Ντάνι» χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις. Ο Γάλλος πρώην ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πρασίνων και σημαντική προσωπικότητα της Αριστεράς επανέλαβε επίσης πως η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι παρά φύσιν. Ο Κον Μπεντίτ μάλιστα δεν καταφέρθηκε όμως μόνο κατά του Έλληνα πρωθυπουργού αλλά και άλλων Ευρωπαίων ηγετών.

«Αλλά και οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι δειλοί αφού κρύβονται πίσω από τη Μέρκελ και αυτή με τη σειρά της πίσω από το ΔΝΤ» πρόσθεσε ο Κον Μπεντίτ και συνέχισε «Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ένας δειλός. Έίναι ένας εθνικιστής. Ο κυβερνητικός συνασπισμός του οποίου ηγείται και αποτελείται από την Αριστερά και την... Χρυσή Αυγή. Ο ίδιος πάντως, αν ήταν Έλληνας, θα ψήφιζε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα εξηγώντας το συλλογισμό του. «Όχι επειδή βρίσκω καλή τη συμφωνία των Ευρωπαίων αλλά επειδή μόνο με το ΝΑΙ μπορεί να ξεμπλοκάρει η κατάσταση και να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος», επισημαίνει σε συνέντευξή του στη εφημερίδα «Τα ΝΕΑ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κον μπετιτ Τσίπρας δειλο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ