Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Δεν υπάρχει περίπτωση συμφωνίας 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα - iefimerida.gr

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Δεν υπάρχει περίπτωση συμφωνίας 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν σημαίνει απαραίτητα «κούρεμα» δήλωσε ο Martin Jaeger, εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble, απαντώντας επί της ουσίας στην έκθεση βιωσιμότητα του ΔΝΤ.

Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ κάνει λόγο για την ανάγκη haircut στο ελληνικό χρέος κατά 30%, επιμήκυνση αποπληρωμής και χρηματοδοτικές ανάγκες ύψους 60 δισ. ευρώ μέχρι το 2018.

Ένα πρόγραμμα Ελλάδας – ESM δεν είναι απλή διαδικασία, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Schaeuble.

Ο Jaeger εξήγησε ότι ενδεχόμενη συμφωνία για ένα νέο πρόγραμμα της Ελλάδας με τον ESM, θα χρειαστεί την έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου (Bundestag).

Παράλληλα, ανέφερε για ακόμα μία φορά πως η Γερμανία δεν θα προβεί σε καμία κίνηση πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτευχθεί συμφωνία 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα.

«Η ελληνική οικονομική κατάσταση επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα» υπογράμμισε ο κ. Jaeger.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε ότι η Γερμανία θέλει ακόμα το ΔΝΤ να συμμετέχει στην ελληνική διάσωση. Πρόσθεσε δε πως η Ελλάδα είναι μια ειδική περίπτωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ