Βαρουφάκης για δημοψήφισμα: Ηταν μια… επένδυση για βιώσιμη συμφωνία - iefimerida.gr

Βαρουφάκης για δημοψήφισμα: Ηταν μια… επένδυση για βιώσιμη συμφωνία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη ότι «με το ''ναι'' θα έχουμε άμεση συμφωνία», όπως και με το «Οχι», διατύπωσε ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος μέσα από συνέντευξή του είπε πως έγιναν αυτή τη εβδομάδα που πέρασε ήταν μια… «επένδυση για μια βιώσιμη συμφωνία».

Μιλώντας στα Παραπολιτικά, δήλωσε ότι «η ασφυξία στην αγορά κορυφώθηκε αυτή τη βδομάδα με το κλείσιμο των τραπεζών» και κάνοντας μια αναφορά στην έως τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων σημείωσε ότι «από την πρώτη μέρα πασχίζουμε για συμφωνία. Μέχρι το Μάιο οι θεσμοί δεν μας έκαναν ουδεμία πρόταση. Δεν πετύχαμε γιατί οι άλλοι δεν ήθελαν συμφωνία».

Στο επίμαχο ερώτημα για τη ρευστότητα στις τράπεζες, αρκέστηκε να πει ότι λόγω της ΠΝΠ «μέχρι τη Δευτέρα δε υπάρχει κανένα πρόβλημα στα ΑΤΜ».

Στην ίδια γραμμή, όταν ρωτήθηκε πως θα πληρώσει η κυβέρνηση μισθούς και συντάξεις απέφυγε να απαντήσει, παρά είπε πως όσα έγιναν αυτή τη βδομάδα (σσ με το δημοψήφισμα) ήταν «μια επένδυση σε μια βιώσιμη συμφωνία αυτή η εβδομάδα. Τη Δευτέρα θα έχουμε συμφωνία με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο».

Δεν έχω καμιά δικαιοδοσία στα ΕΛΠΕ

Αναφορικά τέλος με το αστρονομικό ποσό του προέδρου των ΕΛΠΕ, τόνισε: «εξαγριώθηκα με την αύξηση στο μισθό του κ. Τσοτσορού και νομίζω ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες, αλλά σήμερα θα υπάρξει εξέλιξη γιατι αυτού του είδους οι μισθοί είναι απαράδεκτοι. Εκεί που είχα ευθύνη εγώ ήταν στους μισθούς του ΤΧΣ, στο θέμα των ΕΛΠΕ δεν έχω καμία δικαιοδοσία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ