Μητσοτάκης: Αν επικρατήσει το «Οχι», οι συνέπειες θα είναι τραγικές -Τραγικό λάθος το δημοψήφισμα - iefimerida.gr

Μητσοτάκης: Αν επικρατήσει το «Οχι», οι συνέπειες θα είναι τραγικές -Τραγικό λάθος το δημοψήφισμα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη θέση του υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα επανέλαβε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως το μέλλον της Ευρώπης είναι μέσα στο ευρώ και προειδοποίησε ότι οι συνέπειες από το «Οχι» θα είναι τραγικές.

Ο πρώην πρωθυπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι έχει γίνει μια μεγάλη ζημιά και την έχουμε εισπράξει όλοι. «Υπέστην τεράστια ζημιά με την ατέρμονη δήθεν διαπραγμάτευση. Πλήττεται ο τουρισμός και η ελληνική οικονομία», είπε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Υποστήριξε πως ένα όχι θα βάλει σε περιπέτειες τον λαό. Χαρακτήρισε τραγικό λάθος το δημοψήφισμα, τονίζοντας πως οι εταίροι έχουν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι η χώρα με ένα όχι μπαίνει σε τροχιά εξόδου από το ευρώ.

Εάν ψηφίσει «όχι», οι συνέπειες θα είναι τραγικές, προειδοποίησε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ. «Αν πει “ναι” πάλι θα χρειαστεί χρόνος και προσπάθεια. Ο λαός πρέπει να ξέρει ότι θα πληρώσει ούτως ή άλλως ένα τίμημα, αλλά θα υπάρχει ελπίδα», δήλωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η εμπιστοσύνη χάθηκε ύστερα από όλες τις «παλινωδίες που ήταν κάτι μεταξύ προσβολών και γελοιοτήτων. Η Ελλάδα είναι απομονωμένη, 18 έναντι ενός. Έχει χάσει τους παραδοσιακούς της φίλους. Οι πάντες ζητούσαν από την Ελλάδα να συνεννοηθεί και να βρει μια λύση».

Παράλληλα, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας πως «δεν θα πω ότι η κυβέρνηση λέει ψέμματα, θα πω πως δεν λέει όλη την αλήθεια» και ότι παραπλανά τον ελληνικό λαό. «Αν επικρατήσει το “όχι” είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν για πολύ καιρό. Με μαθηματική ακρίβεια αν βγει το “όχι” θα φύγουμε μόνοι μας από το ευρώ», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ