Οι μεγάλες στοιχηματικές εταιρείες περιμένουν να επικρατήσει το «Ναι» - iefimerida.gr

Οι μεγάλες στοιχηματικές εταιρείες περιμένουν να επικρατήσει το «Ναι»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τους Έλληνες το δημοψήφισμα της Κυριακής θα κρίνει εν πολλοίς το μέλλον τους. Για τους παίκτες του στοιχήματος είναι, απλώς, μια καλή ευκαιρία για να βγάλουν ένα καλό μεροκάματο.

Στο περιθώριο των πολιτικών αναλύσεων και των οικονομικών δεδομένων της ελληνικής κρίσης, οι μεγάλες εταιρείες στοιχήματος του εξωτερικού παρακολουθούν με έντονο ενδιαφέρον το ελληνικό δημοψήφισμα και μάλιστα καθημερινά ενημερώνουν τις αποδόσεις τους, καθώς, ήδη, έχουν τοποθετηθεί αρκετά χρήματα στο «Ναι» ή στο «Όχι».

Όπως σημειώνει η USA Today, η μεγαλύτερη στοιχηματική εταιρεία της Ιρλανδίας, και μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, η Paddy Power, τοποθετείται ανοιχτά υπέρ της επικράτησης του «Ναι». Ο Ρόρι Σκοτ, εκπρόσωπος της εταιρείας, αναφέρει πως το 85% των χρημάτων που τοποθετήθηκαν στο στοίχημα για το ελληνικό δημοψήφισμα, έγειραν προς τη μεριά του «Ναι».

«Η Ελλάδα είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των παικτών του στοιχήματος. Ωστόσο, είναι πραγματικός πονοκέφαλος γιατί η αγορά αλλάζει συνεχώς. Έρχονται από παντού φήμες για νέες συμφωνίες και προτάσεις οι οποίες στην αρχή φαίνεται πως θα γίνουν δεκτές και στη συνέχεια απορρίπτονται», λέει χαρακτηριστικά.

Από την αρχή του 2015, η Paddy Power «τρέχει» το στοίχημα για το αν η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ μέσα στη χρονιά. Τώρα, η εταιρεία ποντάρει πολλά στο δημοψήφισμα, λέγοντας πως για πάρα πολλούς παίκτες το αποτέλεσμα είναι τόσο δεδομένο προς το «Ναι» που περιμένουν στην ουρά για να πληρωθούν.

Ο Σκοτ αναφέρει πως η εταιρεία περίμενε ότι μέσα στην εβδομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας θα γύρισε το «Όχι» σε »Ναι», κάνοντας μια πολιτική στροφή – κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε.

Να σημειωθεί πως η Paddy Power έχει στο ενεργητικό της τρεις σημαντικές επιτυχίες στην πρόβλεψη πολιτικών αποτελεσμάτων: τις πρόσφατες εκλογές στη Μ.Βρετανία, το δημοψήφισμα στη Σκωτία και την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στο 2012. Τώρα, ποντάρει πολλά στο «Ναι» και όπως τονίζει χαριτολογώντας ο Σκοτ: «Θα νιώσουμε πολύ βλάκες αν δεν βγει το ''Ναι''. Να μην σας πω ότι θα χρειαστούμε κι εμείς ένα πρόγραμμα βοήθειας σαν και αυτό που θέλει η Ελλάδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ