«Βροντερό ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα από τη Θεσσαλονίκη - Μαζική προσέλευση στη συγκέντρωση [εικόνες] - iefimerida.gr

«Βροντερό ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα από τη Θεσσαλονίκη - Μαζική προσέλευση στη συγκέντρωση [εικόνες]

(EUROKINISSI-ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ναι στην Ελλάδα, Ναι στο ευρώ», φώναξαν υποστηρικτές του «Ναι», οι οποίοι μαζικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

Με πλακάτ και σημαίες της Ελλάδας και την Ευρώπης οι συγκεντρωθέντες τόνισαν πως το «Οχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής σημαίνει έξοδο από την Ευρώπη και επιστροφή στη δραχμή.

Τη συγκέντρωση οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή φορέων της Θεσσαλονίκης για την υποστήριξη του «Ναι», εκ μέρους της οποίας μίλησε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο κ. Κυρίζογλου χαρακτήρισε «διχαστικό» και «αντιδημοκρατικό» το δημοψήφισμα, καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν «Ναι», διότι, όπως υποστήριξε, το «Όχι» σημαίνει έξω από την Ευρώπη και επιστροφή στη δραχμή.

«Ναι στους ενωμένους Έλληνες, Ναι στην Ελλάδα της Ευρώπης», διακήρυξε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και σημείωσε ότι «η Ιστορία μας καλεί να πάρουμε τις πιο κρίσιμες αποφάσεις».

«Βροντερό ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα από τη Θεσσαλονίκη - Μαζική προσέλευση στη συγκέντρωση [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Από τη πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης υπογράμμισε πως «η μεγαλύτερη αγωνία μας είναι ο διχασμός».

«Τι είναι το Μνημόνιο πια, το τόσο μισητό Μνημόνιο; Είναι μια συμφωνία. Σου δίνω αυτά τα λεφτά και οφείλεις να κάνεις αυτά και αυτά. Τι κάναμε από όλα αυτά εμείς;», είπε ο δήμαρχος. Απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, και τους κάλεσε να αντιληφθούν τι συμβαίνει, «ακόμα και στους ψεκασμένους των ΑΝΕΛ», όπως είπε, και όταν κάποιοι από το ακροατήριο γέλασαν σχολίασε: «Μη γελάτε, πέντε βουλευτές τους εξέφρασαν διαφωνίες για το δημοψήφισμα».

Αντικρούοντας το επιχείρημα ότι «οι κακοί Ευρωπαίοι θέλουν να μας καταστρέψουν» απάντησε: «Αν ήθελαν να μας καταστρέψουν, τότε γιατί μας έδωσαν 250 δισ. ευρώ τα τελευταία χρόνια»;

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι η υπήρχε σχέδιο της κυβέρνησης να μετατρέψει την Ελλάδα σε Λαϊκή Δημοκρατία», διαμήνυσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέας Ζαπράνης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι στο θέμα του δημοψηφίσματος λειτούργησε «ως χαρτοπαίκτης που παίζει τα ρέστα του».

«Κάποιοι οραματίζονται μια χώρα χωρίς ευρώ», σημείωσε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Παπαδόπουλος και χαρακτήρισε «χτύπημα στην καρδιά της οικονομίας» το κλείσιμο των τραπεζών.

Παρών στη συγκέντρωση έδωσαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη, Σάββας Αναστασιάδης, Βασίλης Κικίλιας, του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου, ο πρώην υπουργός Σπύρος Βούγιας, ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σπύρος Πέγκας, ο πρώην γ.γ. Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Μηνάς Σαμαντζίδης κ.α.

«Βροντερό ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα από τη Θεσσαλονίκη - Μαζική προσέλευση στη συγκέντρωση [εικόνες] | iefimerida.gr 1
«Βροντερό ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα από τη Θεσσαλονίκη - Μαζική προσέλευση στη συγκέντρωση [εικόνες] | iefimerida.gr 2
«Βροντερό ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα από τη Θεσσαλονίκη - Μαζική προσέλευση στη συγκέντρωση [εικόνες] | iefimerida.gr 3
«Βροντερό ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα από τη Θεσσαλονίκη - Μαζική προσέλευση στη συγκέντρωση [εικόνες] | iefimerida.gr 4
«Βροντερό ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα από τη Θεσσαλονίκη - Μαζική προσέλευση στη συγκέντρωση [εικόνες] | iefimerida.gr 5
«Βροντερό ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα από τη Θεσσαλονίκη - Μαζική προσέλευση στη συγκέντρωση [εικόνες] | iefimerida.gr 6
«Βροντερό ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα από τη Θεσσαλονίκη - Μαζική προσέλευση στη συγκέντρωση [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ