Ελ- Εριάν: Ακόμη και ένα «Ναι» στη δημοψήφισμα ίσως να μην είναι αρκετό για την παραμονή στο ευρώ - iefimerida.gr

Ελ- Εριάν: Ακόμη και ένα «Ναι» στη δημοψήφισμα ίσως να μην είναι αρκετό για την παραμονή στο ευρώ

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με βάση την έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν τονίζει ότι ακόμη και ένα «Ναι» στο δημοψήφισμα ίσως να μην είναι αρκετό για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

«Η ανάλυση βιωσιμότητας χρέους για την Ελλάδα αποτελεί μία έντονη υπενθύμιση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτή τη φρικτή τραγωδία», σχολιάζει ο γνωστός οικονομολόγος, που προσθέτει ότι η έκθεση του Ταμείου επισημαίνει την τεράστια ανάγκη για οικονομικές μεταρρυθμίσεις από μία χώρα που επανειλημμένα είχε τεράστιες δυσκολίες στο να διατηρήσει μία λιγότερο φιλόδοξη προσπάθεια, υπό διάφορες κυβερνήσεις.

«Μιλά για την ανάγκη της Ευρώπης να επιμείνει στις προσπάθειες και να παράσχει μία αξιόπιστη «λειτουργία χρέους»- που πιθανότατα θα περιλαμβάνει ελάφρυνση χρέους, κάτι που και μόνο η μνεία του έχει αποδειχθεί ανάθεμα για μερικές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Και όλα αυτά θα πρέπει να συμβούν αν το ΔΝΤ- και πιθανότατα σύντομα και η ΕΚΤ- θέλουν να έχουν ελπίδα να αποπληρωθούν πλήρως και πιο έγκαιρα», αναφέρει ακόμη.

Ενώ όλες οι πλευρές είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν την έκθεση για να ενισχύσουν τα δικά τους επιχειρήματα ενόψει του δημοψηφίσματος, αυξάνεται η πιθανότητα ακόμη και ένα «Ναι» να αποδειχθεί ανεπαρκές για να διατηρήσει τη χώρα στο ευρώ, εκτιμά ο Ελ- Εριάν.

«Κάθε μία ημέρα, η ήδη δύσκολη κατάσταση, διαφεύγει ολοένα περισσότερο από την ικανότητα των πολιτικών, είτε στην Ελλάδα είτε στην Ευρώπη, η αποτελεσματικότητα», καταλήγει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μοχάμεντ Ελ Εριάν ΔΝΤ έκθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ