Μέλος της ΕΚΤ: Ο ELA και τα ενέχυρα θα εξαρτηθούν από το δημοψήφισμα - iefimerida.gr

Μέλος της ΕΚΤ: Ο ELA και τα ενέχυρα θα εξαρτηθούν από το δημοψήφισμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ΕΚΤ σχεδιάζει να συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα για την έκτακτη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών. Και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την απόφαση.

Αυτό το προειδοποιητικό μήνυμα έστειλε ο Τζόσεφ Μπονίτσι, μέλος του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Οπως τόνισε, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Μιλάνο, η ΕΚΤ θα λάβει υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής στην απόφαση για τους όρους της όποιας μελλοντικής ρευστότητας που θα προσφέρει στις ελληνικές τράπεζες, αλλά και για τα ενέχυρα.

«Η αξία των ενέχυρων που πρέπει να προσφέρουν οι ελληνικές τράπεζες σε αντάλλαγμα για τον ELA θα εξαρτηθούν από την απόφαση της Ελλάδας στο δημοψήφισμα», τόνισε ο Μπονίτσι. Οταν ρωτήθηκε αν αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση που επικρατήσει το «Οχι», θα κλείσει και η στρόφιγγα του ELA, απάντησε «Ας περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα». Συμπλήρωσε όμως με νόημα ότι ο ELA δεν είναι ένα «απέραντο ταμείο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΚΤ ELA δημοψήφισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ