ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΜΗΧΑΝΟ ΤΣΙΠΡΑ - ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Απίστευτη δήλωση Καμμένου: Ο στρατός διασφαλίζει τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας! [βίντεο]

Απίστευτη δήλωση Καμμένου: Ο στρατός διασφαλίζει τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας! [βίντεο]

Μια αναφορά του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου, σχετικά με τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, που πέρασε στο... ντούκου από τον Πρωθυπουργό, προκάλεσε σάλο.

Εντονες ανησυχίες προκαλούν στους πολίτες τα όσα ανέφερε στη δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση που είχε στο Πεντάγωνο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας. Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Eίναι προφανές ότι η αναφορά του κ. Καμμένου έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με το Σύνταγμα, που αναφέρει ρητά ότι την ασφάλεια στο εσωτερικό των συνόρων δεν την διασφαλίζει ο Στρατός αλλά η Ελληνική Αστυνομία.

Επίσης έντονα ερωτηματικά προκαλεί η επίσκεψη του Πρθυπουργού στο Πεντάγωνο τρεις μόλις ημέρες πριν από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου αλλά και η μη αντίδρασή του στα λεγόμενα του υπουργού του.

Μετά την συνάντηση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά η σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η ενημέρωσή του από την Πολιτική και τη Στρατιωτική Ηγεσία. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τη σταθερότητα σε σχέση με τις συμμαχίες της χώρας.

Ανεξάρτητα, λοιπόν, από την οικονομική κρίση οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας με πρώτο το προσωπικό, την Ηγεσία, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελούν τον σταθερό πυλώνα του κράτους. Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό για τη διαβεβαίωση ότι οποιεσδήποτε προτάσεις γίνονται προς την πλευρά των εταίρων μας και δανειστών δεν θα περιλαμβάνουν περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και ιδίως το προσωπικό έχουν υποστεί μία μείωση του εισοδήματός τους πάνω από 50% και ο προϋπολογισμός φτάνει στα όρια των δυνατοτήτων της συντήρησης των συστημάτων μας και της ισχύος μας».

Γεννηματά σε Τσίπρα: Διώξε σήμερα τον Καμμμένο αλλιώς αποδέχεσαι σχέδια ανωμαλίας

Την αποπομπή του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου ζήτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με αφορμή τις δηλώσεις του περί του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Απευθυνόμενος σε ενικό αριθμό στον Αλέξη Τσίπρα, η Φώφη Γεννηματά προειδοποιεί: «Εάν δεν παραιτηθεί σήμερα ο κ. Καμμένος μετά το ολέθριο για την Δημοκρατία ολίσθημά του ή δεν τον παραιτήσεις εσύ, είναι σαν να αποδέχεσαι εμπράκτως μοιραίες αντιλήψεις και σχέδια ανωμαλίας απέναντι στους δημοκρατικούς θεσμούς».

Ολόκληρη η δήλωση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ

«Συγχαρητήρια Πρωθυπουργέ κ. Αλέξη Τσίπρα που ενώ ήσουν αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας στο παραλήρημα του Υπουργού Άμυνας και συγκυβερνήτη κ. Καμμένου ότι οι “Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας” δεν αντέδρασες. Δεν είπες τίποτα.

Αυτή η φράση είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία. Είναι μια ανοικτή απειλή για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ελληνικού λαού και του κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Αυτή η φράση φέρνει στο μυαλό μας αλήστου μνήμης εποχές, με αυταρχισμούς, γύψους και χούντες.

Μετά από αυτό θεωρούμε ως πρόκληση προς τον Ελληνικό λαό, την παραμονή του κ. Καμμένου ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Κύριε Τσίπρα. Εάν δεν παραιτηθεί σήμερα ο κ. Καμμένος μετά το ολέθριο για την Δημοκρατία ολίσθημά του ή δεν τον παραιτήσεις εσύ, είναι σαν να αποδέχεσαι εμπράκτως μοιραίες αντιλήψεις και σχέδια ανωμαλίας απέναντι στους δημοκρατικούς θεσμούς.

Οι μάσκες του κ. Καμμένου έπεσαν. Η αριστερά δεν μπορεί να σιωπά με το «Σοκ και Δέος» για την Δημοκρατία».

Δήλωση Βενιζέλου

Ο  Ευ. Βενιζέλος έκανε το παρακάτω σχόλιο σχετικά με την επίσκεψη του κ.Τσίπρα στο ΥΠΕΘΑ

«Η επίσκεψη Τσίπρα στο υπουργείο εθνικής άμυνας δυο ημέρες πριν το δημοψήφισμα είναι αδιανόητη.

Προεκλογική επίσκεψη πρωθυπουργού στην πρώτη στρατιωτική μονάδα της χώρας, σε στρατόπεδο!

Πρωτοφανές, αντιδημοκρατικό, θεσμικά προκλητικό, επικίνδυνο.

Δεν έγινε απλώς προς εξευμενισμό Καμένου.

Επικρατεί επικίνδυνη ακροδεξιά αντίληψη περί θεσμών, ενόπλων δυνάμεων κοκ

Ιδεολογική ηγεμονία Καμμένου επί της «πρώτης φοράς αριστερά»!

Τασούλας: Την ασφάλεια στο εσωτερικό την εγγυάται η Αστυνομία

Αντιδρώντας, ο συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τασούλας, έκανε λόγο για «προκλητικές δηλώσεις» του κ. Καμμένου και τόνισε:

«Ο σαστισμένος από τις διαφοροποιήσεις υπέρ της Ευρώπης βουλευτών του κ. Καμμένος, υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα στο ΥΠΕΘΑ, τον διαβεβαίωσε πως ο στρατός εγγυάται την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας!

Και ο πελαγωμένος Πρωθυπουργός, αντί να τον απολύσει επιτόπου, έκανε πως δεν κατάλαβε!».

Ο κ. Τασούλας επεσήμανε ακόμη ότι: «Στις δημοκρατίες ο Στρατός εγγυάται τα σύνορα της χώρας από εξωτερικές απειλές. Την ασφάλεια στο εσωτερικό την εξασφαλίζει η Αστυνομία. Αυτό που ακούστηκε είναι προσβολή κατά του στρατεύματος δια στόματος του ίδιου του Υπουργού Εθνικής Αμύνης!».

Αυτό που ακούστηκε είναι προσβολή κατά του στρατεύματος δια στόματος του ίδιου του Υπουργού Εθνικής Αμύνης!».

Συνεχίζοντας ο κ. Τασούλας σημείωσε πως «η πολιτική του κολιγιά με το ΣΥΡΙΖΑ τον μετέτρεψε σε οπαδό σοβιετικού τύπου καθεστώτων, όπου πράγματι ο Στρατός ελέγχει την εσωτερική ασφάλεια. Ο Πρωθυπουργός, για να μην αντιδράσει, προφανώς συμφωνεί! Πρόκειται για βάναυση αντιδημοκρατική ομολογία στον αέρα!». Και κατέληξε: «Την Κυριακή, ο λαός με το ΝΑΙ, δεν κατοχυρώνει μόνο τη θέση της χώρας στην Ευρώπη, προστατεύει και τη δημοκρατία!».

Το Ποτάμι: Όταν ο στρατός εμπλέκεται σε εσωτερικά θέματα ξέρετε τι είναι αυτό και πως λέγεται

Με το ερώτημα «Ποιος είναι ο εσωτερικός εχθρός της χώρας κύριε Καμμένε;» το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του κατηγορεί τον υπουργό Αμυνας για την επίμαχη δήλωσή του.

«Όταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε ενημερώνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις «…διασφαλίζουν την εσωτερική ασφάλεια της χώρας..» παρουσία του Πρωθυπουργού, το μόνο που μπορεί να νιώσει ο Ελληνικός λαός είναι τη ραχοκοκαλιά του να παγώνει» επισημαίνει το Ποτάμι.

Προσθέτει δε πως «θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τόσο στον Υπουργό, πολλώ δε μάλλον στον αριστερό πρωθυπουργό, ότι σε ευρωπαϊκές, δημοκρατικές και πολιτισμένες χώρες ο ρόλος αυτός σε καιρό ειρήνης αποτελεί θέμα Δημόσιας Τάξης» και προσθέτει με νόημα:

«Όταν ο στρατός εμπλέκεται σε εσωτερικά θέματα ξέρετε τι είναι αυτό και πως λέγεται».

«Όταν ο στρατός εμπλέκεται σε εσωτερικά θέματα ξέρετε τι είναι αυτό και πως λέγεται».

ΤΟ Ποτάμι ερωτά την κυβέρνηση αν «το κλίμα πόλωσης και ανασφάλειας που ηθελημένα καλλιεργείτε, οι εντυπώσεις που αφήνετε να αιωρούνται, και η υφέρπουσα κινδυνολογία του διαγγέλματος είναι αποτέλεσμα ανευθυνότητας ή σχεδίου σε εξέλιξη;».

Και καταλήγει: «Και μόνο με την προκήρυξη του δημοψηφίσματος κινείστε έξω από τα όρια της συνταγματικής νομιμότητας. Μην συνεχίζετε. Αρκετά».

ΝΔ: Τι νοσταλγεί άραγε ο Υπουργός και γιατί σιώπησε ο Πρωθυπουργός;

Ο κ. Τσίπρας, αφού κατάντησε την Ελλάδα τη χώρα του πενηντάρικου και αφού άφησε σκόπιμα τους υπερήλικες συνταξιούχους να ξεροσταλιάζουν κάτω από τον ήλιο, μπροστά σε κλειστές τράπεζες και σε ατελείωτες ουρές, σήμερα μας διαβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι είναι θεματοφύλακας «της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού»!

Μα καλά σοβαρολογεί; Ο άνθρωπος που δεν πρόσεξε τη χώρα όταν ήταν στα καλά της, θα την προσέξει τώρα, που την κατάντησε στα χάλια της; Η Ελλάδα καίγεται και αυτός παραληρεί. Και όλοι εμείς οι υπόλοιποι - για να παριστάνει αυτός τον Τσε Γκεβάρα - θα πρέπει να ζήσουμε τις οικογένειές μας με ένα πενηντάρικο. Και μέσα στην σύγχυση ο Υπουργός του επικαλείται και το στρατό σαν «παράγοντα εσωτερικής σταθερότητας»!

Τι νοσταλγεί άραγε ο Υπουργός και γιατί σιώπησε ο Πρωθυπουργός;

Αλλά τους πήρανε χαμπάρι ακόμα και οι δικοί τους. Και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες.

Ανδρέας Λοβέρδος: Η ευθύνη μεταφέρεται στον Τσίπρα

Οι Υπουργοί Εθνικής Αμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας θα πρέπει να μετρούν τα λόγια τους.
Ο σημερινός Υπουργός δεν τα μετράει. Μιλά ανεύθυνα και αδιαφορεί για την ερμηνεία που δίνεται στα λόγια του μέσα και έξω από τη χώρα.
Η σημερινή του αναφορά, όχι μόνο εκφράζει τη μεθόδευση του εθνικού διχασμού αλλά  προϋποθέτει ότι αυτός ο διχασμός έχει ήδη συμβεί. Το γεγονός ότι όταν ο κ. Καμένος έκανε αυτή τη δήλωση, δίπλα του ήταν ο Πρωθυπουργός, μεταφέρει την ευθύνη στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα.
Για τη χώρα και τον Ελληνικό Λαό μια είναι η λύση. ΝΑΙ στην Ευρώπη ΝΑΙ στο Ευρώ ΟΧΙ στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Το Κίνημα: Δεν μπορεί να τον καλύπτει ο Πρωθυπουργός 

Ο κ. Καμμένος, σήμερα με τη δήλωσή του ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας», παρουσία μάλιστα του Πρωθυπουργού, υπερέβη κάθε όριο επικινδυνότητας και παραβίασης του Δημοκρατικού καθήκοντός του.
Για τα φρονήματα και τις συμπεριφορές του ουδέποτε αμφιβάλλαμε. 
Τρεις ημέρες, όμως, πριν το δημοψήφισμα, το να εκφράζει δημοσίως ο Υπουργός Άμυνας το δόγμα της χούντας περί εσωτερικής ασφάλειας, έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές αρχές του πολιτεύματος.
Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να καλύπτει πλέον τον κυβερνητικό του εταίρο χωρίς να ταυτίζεται μαζί του, ούτε οι δημοκρατικοί πολίτες να ανέχονται τα διχαστικά, ακραία και επικίνδυνα παραληρήματά του την ώρα που απαιτείται σύνεση και ψυχραιμία.

Τα μαζεύουν οι ΑΝΕΛ: Εχουμε εμπιστοσύνη στα Σώματα Ασφαλείας

«Μας προβληματίζουν ιδιαίτερα οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων. Γιατί είναι τουλάχιστον παραπλανητικές, διαστρεβλώνουν σκόπιμα το νόημα των δηλώσεών του με στόχο να δημιουργήσουν εσκεμμένα ψευδείς εντυπώσεις» δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Πρόσθεσε ότι «είναι, ενδεχομένως, δύσκολο να κατανοήσουν οι μνημονιακοί γκεμπελίσκοι ότι για να υπάρχει ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και εθνικής κυριαρχίας και η επαρκής φύλαξη των συνόρων», τονίζοντας ότι «οι ΑΝ.ΕΛ. προεξάρχοντος του Πάνου Καμμένου έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στα Σώματα Ασφαλείας που είναι επιφορτισμένα με την τήρηση της έννομης τάξης».

«Οι μνημονιακοί ιεροεξεταστές και προπαγανδιστές του ασύστολου ψεύδους θα πρέπει να αποφασίσουν κάποτε σχετικά με τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκτοξεύουν εναντίον του κ. Καμμένου και των ΑΝ.ΕΛ.: πότε μας κατηγορούν ότι είμαστε «μπολσεβίκοι», πότε «ακροδεξιοί», πότε «εαμοβούλγαροι» και πότε «χουντικοί»!.. Για να μην τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό με ανοησίες, τους λέμε ότι απλώς είμαστε πατριώτες» κατέληξε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.