Ξυδάκης: Μπορεί να μην υπογράψει τη συμφωνία ο Τσίπρας, αλλά να το πουν οι Ελληνες - iefimerida.gr

Ξυδάκης: Μπορεί να μην υπογράψει τη συμφωνία ο Τσίπρας, αλλά να το πουν οι Ελληνες

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο να μην υπογράψει τη συμφωνία ο Αλέξης Τσίπρας ως Πρωθυπουργός, άφησε ανοικτό ο υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης. Ωστόσο επεσήμανε ότι αυτή πρέπει να είναι επιλογή του ελληνικού λαού.

Οταν ρωτήθηκε (984) τι θα γίνει σε περίπτωση που η ετυμηγορία του δημοψηφίσματος είναι «ναι» ο κ. Ξυδάκης απάντησε: «Δεν είναι αποδοκιμασία της κυβέρνησης. Είναι θέση πάνω σε μια επιλογή. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι θα σεβαστεί το οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Αυτή είναι η άγρια ομορφιά της Δημοκρατίας».

Επσευσε να προσθέσει επίσης με νόημα πως για την υπογραφή της συμφωνίας «υπάρχουν εκατό τρόποι να γίνει αυτό» και κατέληξε: «Μπορεί να μην το κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Θα δώσει τη δυνατότητα όμως να υπογράψει η Ελλάδα. Αν οι Έλληνες το θέλουν αυτό, ας γίνει. Αλλά να το πουν οι Έλληνες...».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ