Bloomberg: Παρακολουθούμε το τέλος του Τσίπρα -Θα γίνει μπλουζάκι σαν τον Τσε - iefimerida.gr

Bloomberg: Παρακολουθούμε το τέλος του Τσίπρα -Θα γίνει μπλουζάκι σαν τον Τσε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Άνγκελα Μέρκελ ετοιμάζεται να πάρει κι άλλο... σκαλπ. Η Γερμανίδα καγκελάριος μέχρι τώρα έχει τελειώσει την πολιτική καριέρα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά δεν σταματάει εκεί.

Το Bloomberg σημειώνει πως ο Αλέξης Τσίπρας μαθαίνει τον Νο 1 νόμο της Ευρώπης: δεν τα βάζεις με τη Μέρκελ. Αυτός το έκανε και τώρα αναμένεται να είναι το επόμενο θύμα. Η υποστήριξη της Μέρκελ ήταν ουσιαστική για την ελληνική κυβέρνηση και μπορεί η Γερμανίδα καγκελάριος να επιμένει πως δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό σε αυτά τα ζητήματα, η προκήρυξη του δημοψηφίσματος όμως άφησε τον Έλληνα πρωθυπουργό χωρίς επιλογές.

«Παρακολουθούμε το τέλος της πολιτικής καριέρας του Τσίπρα. Στο εξής μπορεί να συνεχίσει ως... μπλουζάκι σαν τον Τσε, από αυτά που φορούν οι φοιτητές», αναφέρει ο Τζέικομπ Κίρκεγκααρντ του Ινστιτούτου Peterson στην Ουάσιγκτον.

Τα πάντα κατατείνουν σε αυτό που είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Ο Τσίπρας δεν έχει πλέον να κατηγορήσει κανέναν άλλον από τον εαυτό του». Το Bloomberg συμπληρώνει: «Ο Μπερλουσκόνι αρνήθηκε να παίξει μπάλα με τη Γερμανία και αυτό του κόστισε. Ο Παπανδρέου έμαθε το μάθημά του την ίδια χρονιά, όταν ζήτησε να κάνει δημοψήφισμα και στη συνέχεια αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία».

Το αν θα παραμείνει ο Τσίπρας στην καρέκλα του πρωθυπουργού θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Από την άλλη, όμως, το «Όχι» μπορεί να ωθήσει τη χώρα εκτός της Ευρωζώνης. Στην αντίπερα όχθη, στο στρατόπεδο του «Ναι» συνωθούνται τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης. Προσφάτως, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως δεν είναι πρωθυπουργός «παντός καιρού».

Το Bloomberg εξηγεί: «Μπορεί η Μέρκελ να επιμένει πως δεν επιθυμεί να παρεμβαίνει στα εσωτερικά άλλων χωρών, αλλά στη Γερμανία υπάρχουν κόμματα που την κατηγορούν ακριβώς γι' αυτό. Το Die Linke και ο Γκρεγκόρ Γκίζι είναι ένας από τους βασικούς επικριτές της. Η Αθήνα έχει ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση στο θέμα».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ