Πώς από τα BRICS καταλήξαμε στα ZICSS - iefimerida.gr

Πώς από τα BRICS καταλήξαμε στα ZICSS

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα από τα κύρια χαρακτηριστικά των Ελλήνων είναι το χιούμορ. Και μάλιστα το καυστικό. Το οποίο, μάλιστα, δεν χάνεται ούτε αυτές τις τραγικές ώρες που περνά η χώρα...

Τις τελευταίες ώρες, με αφορμή αφενός την πρόθεση που εκφράζει σταθερά η κυβέρνηση εδώ και καιρό για συνεργασία με τις BRICS και αφετέρου τη μην πληρωμή του ΔΝΤ που κατέστησε την Ελλάδα τη μοναδική ανεπτυγμένη χώρα με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Ταμείο (με τις υπόλοιπες να είναι η Ζιμπάμπουε, η Σομαλία και το Σουδάν), κυκλοφορεί στο social media το εξής:

«Μετά τα BRICS τα ZICSS: Zimbabwe, Greece, Somalia, Sudan».

Σημειώνεται ότι οι BRICS είναι ένας διεθνής πολιτικός οργανισμός των εξής αναδυόμενων αγορών: Της Βραζιλία, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Λαϊκής Δημοκρατίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής. Μάλιστα, ετοιμάζονται να δημιουργήσουν και αναπτυξιακή τράπεζα και έχουν απευθύνει και στην Ελλάδα πρόσκληση να συμμετάσχει. Η ελληνική κυβέρνηση πρόσφατα είχε αναθέσει στον πρώην εκπρόσωπο της χώρας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη να διερευνήσει τις δυνατότητες συμμετοχής της Ελλάδας στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS. Καταλήξαμε βέβαια στα... ZICSS.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BRICS ZICSS ΔΝΤ Ζιμπάμπουε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ