Επιστολή Ντάισελμπλουμ σε Τσίπρα: Συζήτηση για νέο πακέτο στήριξης μετά το δημοψήφισμα - iefimerida.gr

Επιστολή Ντάισελμπλουμ σε Τσίπρα: Συζήτηση για νέο πακέτο στήριξης μετά το δημοψήφισμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμέσως μετά το πέρας του Eurogroup της Τετάρτης, που συζήτησε το αίτημα της Ελλάδας για νέο πακέτο στήριξης, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ απέστειλε επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα.

Σε αυτή ο κ. Ντάισελμπλουμ σημειώνει πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής θα καθορίσει το πώς και το πότε θα συζητηθεί το αίτημα της Ελλάδας.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ αναφέρει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συζήτησαν στα Eurogroup της 30ής Ιουνίου και της 1ης Ιουλίου το αίτημα παράτασης του παλαιού προγράμματος από τον EFSF και το αίτημα για ένα νέο πρόγραμμα από τον ESM, που ζήτησε με επιστολές του ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Όσον αφορά την παράταση του παλαιού προγράμματος από τον EFSF, ο Γ. Ντάισελμπλουμ επισημαίνει ότι το Eurogroup της 30ής Ιουνίου επαναβεβαίωσε την απόφαση της 27ης Ιουνίου ότι δεν θα εγκρίνει την παράταση. Το πρόγραμμα του EFSF έληξε στις 30 Ιουνίου, καθώς επίσης και οι συμφωνίες που συνδέονται με αυτό, συμπεριλαμβανομένων των επιστροφών των κερδών από τα SMPs και τα ΑNFAs από τις χώρες της Ευρωζώνης.

Επιπλέον, στην επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο Γ. Ντάισελμπλουμ υπενθυμίζει ότι στις 20 Φεβρουαρίου οι ελληνικές Αρχές είχαν δεσμευθεί κατηγορηματικά ότι θα τιμήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές της χώρας, πλήρως και έγκαιρα.

Η επιστολή του Γ. Ντάισελμπλουμ καταλήγει ως εξής: «Θα επανέλθουμε στο αίτημά σας για χρηματοοικονομική στήριξη από τον ESM μόνο κατόπιν και επί τη βάσει του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος».




Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ