Σαπέν: Μόνο με το ΝΑΙ η συνέχιση της διαπραγμάτευσης - iefimerida.gr

Σαπέν: Μόνο με το ΝΑΙ η συνέχιση της διαπραγμάτευσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, Μισέλ Σαπέν παραμένει ένας από εκείνους τους παράγοντες που επιθυμούν να παραμείνουν ανοιχτές οι πόρτες της διαπραγμάτευσης, δεν κρύβει πως η ελληνική κυβέρνηση βάζει προσκόμματα.

Μιλώντας στην Πέμπτη στα γαλλικά ΜΜΕ τόνισε: «Δεν γίνεται να συμφωνήσεις με κάποιον που λέει ''όχι'', όπως κάνει τώρα η ελληνική κυβέρνηση με το δημοψήφισμα. Θα θέλαμε να έχουμε μια συμφωνία πριν από το δημοψήφισμα, αυτός είναι ο στόχος. Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο. Αντίθετα, είναι αρκετά μπερδεμένη και δύσκολη η κατάσταση».

Ο Γάλλος υπουργός προειδοποίησε πως αν οι Έλληνες ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία με κάποιον που λέει «όχι», ξεκαθάρισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, ο οποίος τόνισε ότι το Eurogroup ομόφωνα είπε πως δεν είναι δυνατή η συμφωνία από τη στιγμή που η Ελλάδα ζήτησε δημοψήφισμα.

Προειδοποίησε πως αν οι Έλληνες ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο της χώρας από το ευρώ. Αντιθέτως, αν ψηφίσουν «ναι», τότε θα συνεχίσουν οι εργασίες για την εξεύρεση συμφωνίας με την Ελλάδα.

Ο κ. Σαπέν συμπλήρωσε πάντως πως «θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μισέλ Σαπέν δημοψήφισμα συμφωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ