Η Moody's υποβάθμισε την Ελλάδα -Νέα αξιολόγηση μετά από το δημοψήφισμα - iefimerida.gr

Η Moody's υποβάθμισε την Ελλάδα -Νέα αξιολόγηση μετά από το δημοψήφισμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας ακόμη οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε την Ελλάδα.

Αυτή τη φορά σειρά είχε η Moody's που υποβάθμισε την Ελλάδα σε Caa3 από Caa2, σημειώνοντας ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, έχει μειωθεί η πιθανότητα συνέχισης της στήριξης. Και χωρίς τη στήριξη από τους δανειστές, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει στο ιδιωτικό χρέος της.

«Αν και δεν είναι το βασικό για τη σημερινή υποτίμηση, η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος προσθέτει έναν ακόμη οξύ κίνδυνο που ενέχει επιπρόσθετους κινδύνους στους ιδιώτες δανειστές», σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης. «Η αναθεώρηση για περαιτέρω υποβάθμιση θα αξιολογήσει τις επιπλοκές από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την προθυμία της Ελλάδας και την ικανότητά της να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές. Η αρνητική προοπτική της αναθεώρησης αντικατοπτρίζει την άποψη του Moody;'s για την ισορροπία των οικονομικών, χρηματοπιστωτικών και πολιτικών κινδύνων που παραμένουν προς την αρνητική πλευρά», σημειώνει ακόμη ο οίκος αξιολόγησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Moody's υποβάθμιση δημοψήφισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ