Ντάισελμπλουμ: Λυπάμαι πολύ για την κατάσταση -Δεν θα γίνει καμία συζήτηση πριν το δημοψήφισμα - iefimerida.gr

Ντάισελμπλουμ: Λυπάμαι πολύ για την κατάσταση -Δεν θα γίνει καμία συζήτηση πριν το δημοψήφισμα

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καμία συζήτηση, σε οποιοδήποτε επίπεδο, ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές δεν πρόκειται να γίνει πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Αυτό ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Μιλώντας μετά από τη νέα τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, ο επικεφαλής ανέφερε ότι έγινε συζήτηση για τις δύο επιστολές του Αλέξη Τσίπρα και την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

«Το αίτημα για την επέκταση του προγράμματος, που το συζητήσαμε χθες, επιβεβαιώσαμε την απόφαση του προηγούμενου Σαββάτου. Το πολιτικό έδαφος, η κατάσταση δεν άλλαξε και έτσι δυστυχώς το παλιό πρόγραμμα εξέπνευσε χθες. Σχετικά με τις προτάσεις των ελληνικών αρχών για περαιτέρω τροποποίηση των προτάσεων των Θεσμών, σε αυτό το σημείο απλά σημειώσαμε αυτές τις προτάσεις», τόνισε ο Ντάισελμπλουμ.

Η βασική απόφαση, δεδομένης της πολιτικής κατάστασης, την απόρριψη των προηγούμενων προτάσεων, το δημοψήφισμα που θα γίνει την Κυριακή και το «Οχι» που συμβουλεύει η ελληνική κυβέρνηση, είναι πως «δεν βλέπουμε έδαφος για περαιτέρω συζητήσεις», συνέχισε ο Ολλανδός.

«Δεν θα υπάρξουν συζητήσεις, ούτε σε επίπεδο Eurogroup, ούτε ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους Θεσμούς για προτάσεις. Απλά θα περιμένουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Λυπάμαι πολύ για την κατάσταση, δεδομένης της ισχυρής αποφασιστικότητας των Ελλήνων να είναι μέλος της Ευρώπης και μέλος της ευρωζώνης, στο οποίο τους υποστηρίζουμε απόλυτα», κατέληξε ο Ντάισελμπλουμ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ