Guardian: Ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης μετέτρεψαν την ελληνική τραγωδία σε θρίαμβο του Twitter - iefimerida.gr

Guardian: Ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης μετέτρεψαν την ελληνική τραγωδία σε θρίαμβο του Twitter

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι μόνο οι δηλώσεις τους και οι συνεντεύξεις τους. Συχνά, «ειδήσεις» βγαίνουν και από τις αναρτήσεις που κάνουν στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Guardian: Ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης μετέτρεψαν την ελληνική τραγωδία σε θρίαμβο του Twitter   | iefimerida.gr 0

Κάτι που σχολιάζει ο Guardian, σε δημοσίευμα με τίτλο «Πώς ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης μετέτρεψαν την ελληνική τραγωδία σε θρίαμβο του Twitter». Οι πολιτικοί δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί για το «ισχυρό παιχνίδι» τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Εκτός από τους Ελληνες, γράφει η βρετανική εφημερίδα. «Ποτέ άλλοτε μία κυβέρνηση που εμπλέκεται σε μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες οικονομικές κρίσης δεν ήταν τόσο στο καλή στο να ''τουιτάρει''», σχολιάζει.

Guardian: Ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης μετέτρεψαν την ελληνική τραγωδία σε θρίαμβο του Twitter   | iefimerida.gr 1

Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να παρακολουθήσει κανείς την ατελείωτη, χαώδη, κολοσσιαία μάχη του ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές, από τις αναρτήσεις των βασικών παικτών της Ελλάδας. Οι Τσίπρας και Βαρουφάκης χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αρκετούς τρόπους, αλλά το πιο διασκεδαστικό είναι η απίστευτη μαεστρία τους στο «κουτσομπολιό» του Twitter, συνεχίζει το βρετανικό δημοσίευμα. «Είτε είναι για να ρίξουν σκιά στην τρόικα ή για να κριτικάρουν συγκεκριμένους πολιτικούς της ευρωζώνης, οι 140 χαρακτήρες τους είναι 100% τέλειοι».

Guardian: Ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης μετέτρεψαν την ελληνική τραγωδία σε θρίαμβο του Twitter   | iefimerida.gr 2

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην εξουσία τον Ιανουάριο με υποσχέσεις κατά της λιτότητας και για διαφάνεια. Και διαφανείς υπήρξαν, λέει ο Guardian, αναφερόμενος σε αυτές τις συχνές αναρτήσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών. «Πέρα από τη μετάδοση των συναντήσεων μέσω Twitter, με αυτό τον τρόπο έμαθαν και στις Βρυξέλλες για το δημοψήφισμα, έπειτα από ανάρτηση του κ. Τσίπρα», συνεχίζει η βρετανική εφημερίδα.

«Το ελληνικό δίδυμο φαίνεται να ελέγχει το διαδικτυακό αφήγημα όσο και (παραδόξως) στην πραγματική ζωή, όπου αψηφούν προσδοκίες και επέμειναν στις θέσεις τους, επιτρέποντας στο ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης να λήξει επίσημα και μην καταβάλλοντας τη δόση του ΔΝΤ», τονίζει ακόμη.

Ομως, παρακολουθώντας την ανταπόκριση που είχε η ελληνική πλευρά στα social media, μέλη της Τρόικα.... αντεπιτέθηκαν, σημειώνει ο Guardian, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που επίσης «τουιτάρει» συχνά. «Με πιο αισιόδοξο τόνο όμως. Σαν κάποιον που χαμογελά σε έναν ανεμοστρόβιλο καθώς το σπίτι του καταστρέφεται τριγύρω του», σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.

Και βέβαια, δεν θα μπορούσε να μην κάνει αναφορά και στον Αλεξ Στουμπ, τον Φινλανδό υπουργό Οικονομικών που καλύπτει σχεδόν live τα Eurougroup. «Σε αυτό το σημείο, αναρωτιόμαστε αν όλοι αυτοί οι πολιτικοί χρειάζεται να είναι στο ίδιο δωμάτιο. Οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ολοκληρωθούν με emoji», καταλήγει ο Guardian.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ