Απειλή για την ανάκαμψη της Ευρωζώνης ένα Grexit εκτιμά η S&P - iefimerida.gr

Απειλή για την ανάκαμψη της Ευρωζώνης ένα Grexit εκτιμά η S&P

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν η Ελλάδα οδηγούνταν στην έξοδο από το ευρώ ο κίνδυνος μετάστασης στις άλλες χώρες της ευρωζώνης θα ήταν πολύ μικρότερος από ότι το 2010-2011, αλλά θα μπορούσε «εύκολα» να αποδυναμώσει την ανάκαμψη, εκτιμά η S&P.

«Ωστόσο, ένα τέτοιο σοκ θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλη αποστροφή ρίσκου μεταξύ των επενδυτών, δανειστών και καταναλωτών» ανέφερε σύμφωνα με το CNBC ο Jean-Michel Six, επικεφαλής οικονομολόγος της S&P για την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αφρική.

«Επειδή η επιχειρηματική και καταναλωτική εμπιστοσύνη αποτελούν παράγοντα κλειδί στο βασικό μας σενάριο για τα επόμενα δύο χρόνια, ένα Grexit θα μπορούσε εύκολα να αποδυναμώσει την άνοδο που βλέπουμε τώρα».

Σημειώνεται ότι η S&P αναθεώρησε υψηλότερα τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη, στο 1,6% το 2015 και 1,9% το 2016 από 1,5% και 1,7% που προέβλεπε αντίστοιχα τον Μάρτιο.

Ο διεθνής οίκος συνεχίζει να εκτιμά ότι η οικονομικά ανάκαμψη αναμένεται να ανεβάσει ταχύτητα τα δύο επόμενα χρόνια. Η Ισπανία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 3% το 2015, έναντι πρόβλεψης το Μάρτιο για ανάπτυξη 2,2%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ S&P ανάκαμψη Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ