Σάιμον Νίξον της WSJ: Ο Τσίπρας μπορεί να ακυρώσει το δημοψήφισμα πριν το Eurogroup - iefimerida.gr

Σάιμον Νίξον της WSJ: Ο Τσίπρας μπορεί να ακυρώσει το δημοψήφισμα πριν το Eurogroup

Credit: Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Σάιμον Νίξον, επικαλείται πηγή του Eurogroup η οποία πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ακυρώσει το δημοψήφισμα σήμερα, πριν από τη συνεδρίαση του EuroGroup.

Οπως εξηγεί, ένα τέτοιο ενδεχόμενο άφησε ανοιχτό ο Γιάνης Βαρουφάκης στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του οργάνου.

Σύμφωνα με πηγή του Eurogroup, δεν θα υπάρξει δυνατότητα συμφωνίας σήμερα, δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα μπορεί να πάρουν εβδομάδες. Αλλά οι συνομιλίες δεν μπορούν να αρχίσουν μέχρι το δημοψήφισμα να κερδηθεί/ακυρωθεί.

Σάιμον Νίξον της WSJ: Ο Τσίπρας μπορεί  να ακυρώσει το δημοψήφισμα πριν το Eurogroup | iefimerida.gr 0

Σημειώνει επίσης ότι «το Βερολίνο θέλει να προχωρήσει το ελληνικό δημοψήφισμα. Η Κομισιόν επιθυμεί ο Τσίπρας να κάνει εκστρατεία υπέρ του "ναι". Ωστόσο, μια ακύρωση μπορεί να διατηρήσει το πολιτικό κουφάρι του Τσίπρα».

Σάιμον Νίξον της WSJ: Ο Τσίπρας μπορεί  να ακυρώσει το δημοψήφισμα πριν το Eurogroup | iefimerida.gr 1

Ο δημοσιογράφος της WSJ εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκάθαρα υπολογίσει λάθος σχετικά με το δημοψήφισμα και την χρεοκοπία. Εν τω μεταξύ, σημειώνει, οι έλεγχοι κεφαλαίων δεν λειτουργούν σωστά και μπορεί να πρέπει να γίνουν αυστηρότεροι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ