Αξιωματούχοι ΕΕ: Υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες στην πρόταση Τσίπρα -Το Eurogroup δεν πιστεύει τις υποσχέσεις του - iefimerida.gr

Αξιωματούχοι ΕΕ: Υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες στην πρόταση Τσίπρα -Το Eurogroup δεν πιστεύει τις υποσχέσεις του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πληθαίνουν οι φωνές στις Βρυξέλλες που αναφέρουν πως η επιστολή του Τσίπρα μπορεί να είναι ένα βήμα προς τα μπροστά, αλλά δεν είναι αρκετό για να πείσει τους υπουργούς του Eurogroup έτσι ώστε να τη δεχθούν ως έχει.

Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης, μιλώντας στο Reuters, αναφέρουν πως «ο Τσίπρας ζητάει παράταση σε ένα πρόγραμμα που έχει ήδη λήξει».

Παράλληλα, σημειώνουν πως μέσα στην επιστολή εξακολουθούν να υπάρχουν σημεία τα οποία δεν θα γίνουν δεκτά από τους ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης και από τις κυβερνήσεις. Κάτι που αναμένεται να διαφανεί στο απογευματινό Eurogroup.

«Υπάρχουν ακόμα αρκετές εκκρεμότητες» σχολίασε αξιωματούχος. «Η επιστολή αναφέρει, για παράδειγμα, μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας από το φθινόπωρο. Είναι μόλις μια πρόταση». Τονίζουν ακόμη ότι οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα είναι ανεδαφικές, δεδομένου του νέου δημοσιονομικού κενού που έχει δημιουργήσει το bank run, η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων και γενικώς η αναγγελία του δημοψηφίσματος.

«Δεν νομίζω πως το Eurogroup εξακολουθεί να πιστεύει αυτές τις υποσχέσεις έτσι απλά. Επι τη ευκαιρία, ζητούν παράταση ενός προγράμματος που έχει ήδη λήξει», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, κύκλοι των θεσμών αναρωτιούνται αν ακολουθεί παρελκυστική πολιτική ο κ. Τσίπρας και διερωτώνται κατά πόσο είναι ειλικρινής η πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού την στιγμή που η Αθήνα έχει γεμίσει με αφίσες «υπέρ του όχι». Μήπως ο κ.Τσίπρας παίζει ακόμη παιγνίδια ή θα γυρίσει να πει τώρα «ναι» συνεχίζουν εκπρόσωποι των θεσμών παρατηρώντας ότι αν μη τι άλλο η κίνηση Τσίπρα να καταθέσει πρόταση με την οποία υποτίθεται ότι αναζητά συμβιβασμό είναι ασυνεπής με την επιμονή του να τάσσεται υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευρωζώνη Eurogroup Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ