Σε αδιέξοδο οι Ελληνες ξενοδόχοι: Παρακρατούνται υπέρ του ΔΝΤ οι πληρωμές Αμερικανών tour operators - iefimerida.gr

Σε αδιέξοδο οι Ελληνες ξενοδόχοι: Παρακρατούνται υπέρ του ΔΝΤ οι πληρωμές Αμερικανών tour operators

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο τουρισμός δέχεται την πρώτη συνέπεια της μη πληρωμής της δόσης προς το ΔΝΤ από την ελληνική κυβέρνηση χθες.

Οπως κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γιάννης Ρέτσος.στο skai.gr, Tour Operators από τις Ηνωμένες Πολιτείες γνωστοποίησαν στους Έλληνες ξενοδόχους ότι οι πληρωμές που θα τους εμβάζουν για τη φιλοξενία τουριστών θα δεσμεύονται αυτόματα υπέρ του ΔΝΤ, και έναντι του χρέους της χώρας μας.

Eτσι, οι Ελληνες ξενοδόχοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αδιέξοδο δεδομένου ότι δεν μπορούν να πληρωθούν από τις ΗΠΑ, αφού ακόμη κι αν μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς, αντιμετωπίζουν το ρίσκο αυτά να παραμείνουν δεσμευμένα επί μακρόν, καθώς κανείς δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση...

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε φάση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Ταμείο, με οφειλή που υπερβαίνει τα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ και έτσι, από τα ξημερώματα της Τετάρτης έγινε η πρώτη ανεπτυγμένη οικονομία στην 70ετή ιστορία του ΔΝΤ που δεν πλήρωσε εγκαίρως οφειλή της προς το Ταμείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΝΤ Τουρισμός Γιάννης Ρέτσος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ