Η Κριστίν Λαγκάρντ ενημέρωσε το ΔΝΤ: Εχω κάθε δικαίωμα να είμαι στενοχωρημένη - iefimerida.gr

Η Κριστίν Λαγκάρντ ενημέρωσε το ΔΝΤ: Εχω κάθε δικαίωμα να είμαι στενοχωρημένη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση στην Ουάσινγκτον στις 23:00 (ώρα Ελλάδας) είχαν χθες οι αντιπρόσωποι των ευρωπαϊκών χωρών στο ΔΣ του Ταμείου για να ενημερωθούν από την Κριστίν Λαγκάρντ για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, οι αντιπρόσωποι είχαν την πρώτη συζήτηση για να οργανωθούν σε περίπτωση που τους ασκηθεί σφοδρή κριτική από άλλες χώρες του Ταμείου. Στη συνάντηση, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ ξεκίνησε την ενημέρωση παρουσιάζοντας την επιστολή που της είχε στείλει από νωρίς το πρωί χθες ο Αλέξης Τσίπρας στην οποία ανέγραφε ότι δεν θα πληρωθεί η δόση και ζητούσε παράταση.

«Είπε τη γνώμη της και εκτίμησε ότι έχει κάθε δικαίωμα να είναι στεναχωρημένη διότι θεωρεί ότι δεν έτυχε καλής αντιμετώπισης από την Ελλάδα. Εκτιμά ότι βοήθησε την χώρα ενώ κάποια στιγμή έδειξε και θυμό. Η κατάσταση ήταν βαριά καθώς είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε αναπτυγμένη χώρα» αναφέρει το δημοσίευμα.

Το ΔΣ του ΔΝΤ θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα στις 17:00 ώρα Ελλάδας και θα συζητήσει τις νομικές λεπτομέρειες του αιτήματος για παράταση στην πληρωμή που ζήτησε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα γίνει δεκτό το αίτημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κριστίν Λαγκάρντ δόση ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ